Kedves mindenki.. Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a gyönyörű és mindenki által szeretett Kláránk a mai napon meghalt.. EZÉRT hagyott itt minket ilyen nagyon fiatalon:



Elhunyt a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának tagja, Tompa Klára – közölte szerdán az erdélyi teátrum. A színművész a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem oktatója is volt, így a marosvásárhelyi színház és a felsőoktatási intézmény is saját halottjának tekinti. „Megrendülten vesszük tudomásul, hogy Tompa Klára színész kollégánk, öt évnyi küzdelmet követően, 48 éves korában a végzetes kór áldozata lett. Emberi és művészi kvalitásai pótolhatatlanok, rövid élete és pályafutása alatt maradandót alkotott, csodálatos emlékeket hagyott ránk” – olvasható a színház közleményében. Tompa Klára 1973. november 10-én született Marosvásárhelyen. 1994-1998 között végzett a marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Egyetem színész szakán, 1998-tól a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház tagja volt.
Számos színészgeneráció osztályvezető tanáraként oktatott a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen. Rövid pályafutása alatt több, mint negyven karaktert alakított a marosvásárhelyi színház színpadán, művészi tevékenységét több díjjal is elismerte a szakma – írja az atv.hu. Forrás: atv.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal