RENDKÍVÜLI! Orbán Viktor, Magyarország talán egyik legjobb Miniszterelnöke most jelentette be: MINDEN MAGYAR család KOMOLY támogatást kap az energiaszámlákra! Ekkora pénzről van szó! ITT vannak a részletek:



Minden magyar család 181 ezer forintig megkapja a támogatást. Mutatjuk a részleteket: Orbán Viktor Molnár Zsoltnak (MSZP) azt válaszolta a villamosenergia-árakkal kapcsolatban, hogy a baloldal támogassa a Paks1 üzemidő-hosszabbítását és Paks2 megépítését. A Paks1 által termelt áramot azért nem tudjuk önköltségen adni, mert nem csak a háztartásokat szolgálja ki. Ha megépül Paks2, akkor lehet önköltségen adni az áramot. Minden magyar család 181 ezer forintos mértékig megkapja a támogatást a kormánytól havi szinten az energiaszámlákon keresztül - tette hozzá. Ha a szankciók megszűnnek, akkor visszatérhetünk a korábbi magasabb szintre is a támogatásokat illetően. Orbán Viktor újabb családpolitikai lépésekről beszélt:
Orbán Viktor Lukács Lászlónak (Jobbik) azt válaszolta, hogy a magyar vállalkozásoknak három eszközzel segít a kormány: indul egy 200 milliárdos vállalkozástámogatási program az energiaszámlák kifizetésére és beruházások támogatására. Ezek a vállalkozások energiaintenzívek kellenek, hogy legyenek, és a termelőszektorban kellenek, hogy legyenek - tette hozzá. A kormányfő kiemelte, hogy lesz gyármentő program, itt egyénileg tárgyalnak majd a cégekkel. Harmadrészben munkavédelmi akcióterv indul, ha arra szükség lesz. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a Covid óta 2040 milliárd forint támogatás ment a vállalatoknak, és ebből 1600 milliárd a kkv-knak. Még el sem indult a program, és utána lehet véleményt mondani, hogy segítséget jelentett-e a kicsiknek, vagy pedig nem. Orbán Viktor: Brüsszel miatt nem lehetett ilyen szerződést kötni.
Orbán Viktor Tordai Bencének (Párbeszéd) azt válaszolta: Magyarország érdeke, hogy fix áras szerződést kössünk, de az Unió miatt nem lehet ilyen szerződést kötni. A rotterdami tőzsdei árakhoz kell kötni a hosszú távú szerződést a gáz tekintetében. A miniszterelnök közölte, most jóval kisebb jutalékot kell fizetni a hosszú távú szerződésben, mint a Horn-kormány idejében. A kormányfő arról is beszélt, ÉRTÉKELJÜK ÉS BECSÜLJÜK MEG, HOGY HAVONTA 181 EZER FORINTOS ENERGIATÁMOGATÁST TUD ADNI MINDEN MAGYAR CSALÁDNAK A REZSICSÖKKENTÉS RÉVÉN, és ezzel a támogatási mértékkel elviselhető állapotok vannak. Orbán Viktor Dúró Dórának (Mi Hazánk) azt válaszolta, hogy idén 670 milliárd forintnyi szja-t fizettek vissza a családoknak. Ha az inflációhoz kötnénk a különféle támogatásokat, akkor most az államcsődöt jelentene. A NYUGDÍJAT AZ INFLÁCIÓHOZ KÖTJÜK, DE ENNÉL TÖBBET MOST NEM TUDUNK VÁLLALNI - mondta a kormányfő. Online oktatás nem lesz - hangsúlyozta. A demográfiai kérdésről azt mondta, hogy sok minden történt az elmúlt 12 évben, de áttörést nem sikerült elérni, ezért decemberben újabb családpolitikai lépések jöhetnek. 30 éves korig jöhet az szja-mentességet gyermekvállalás esetén! Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a családtámogatási elemekből semmit sem vettek el a mostani helyzetben sem. A tervezett intézkedések között olyanok szerepelnek majd, hogy 30 éves kor előtt meg tudják szülni az első gyermeküket.
Példaként említette, hogy szja-mentesség jöhet azoknak 25 éves kor után, akik 30 éves korig vállalnak egy gyermeket - jelentette be a kormányfő. Orbán Viktor Kanász-Nagy Máténak (LMP) azt válaszolta, a Vodafone megvásárlását nem állítaná szembe más területekkel. Egyelőre nem dőlt el a szélenergia hasznosításának a jövője Magyarországon. Atomenergia nélkül nem tudjuk megoldani Magyarország energiaellátását - mondta a kormányfő. A 16 EZER MILLIÁRD FORINTOS ENERGIARENDSZER-MODERNIZÁLÁS IS RÉSZE A KORMÁNY TERVEINEK, ÉS EZ NAGYRÉSZT A HÁLÓZAT MODERNIZÁLÁSÁT JELENTI - tette hozzá. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy folyamatosan elemzik a már működő szélturbinák eredményeit. A viták is erről szólnak. Orbán Viktor Varju Lászlónak (DK) azt válaszolta, egész Európában a legmagasabb támogatást az energiaárakon keresztül a magyar családok kapják. A kormányfő közölte, hogy minden tanácsot meghallgatott, csak azt sajnálja, hogy amikor kormányon voltak, akkor nem ezt tették. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy amikor Gyurcsányék kormányoztak, akkor elvették a 13. havi fizetést és a 13. havi nyugdíjat. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal