BÚCSÚZUNK! Kérlek együttérzésetek jeléül nyomjatok a ❤️-re! Elkezdődött a gyászszertartás! ÍGY vesz a világ végső búcsút II. Erzsébettől! (Megható képek és videó!)



Megkezdődött a szertartás. A temetést David Hoyle, Westminster esperese vezeti. A canterburyi érsek, Justin Welby fogja elmondani a prédikációt és a dicséretet, amikor a királynő lelkét Istenre bízzák. Imákat mond a yorki érsek, a westminsteri bíboros érsek, a skót egyház közgyűlésének moderátora és a szabadegyházak moderátora. Liz Truss miniszterelnök is fel fog olvasni a szentírásból. Az áldás kimondása a westminsteri esperes feladata lesz. A királyi család követi a koporsót a Westminster-apátság főhajójába. A királyi család követi a királynő koporsóját a Westminster-apátság főhajóján keresztül.
A menet élén a Wanamaker-kereszt halad, amelyet Rodman Wanamaker 1922-ben ajándékozott az apátságnak. Ez a Westminster-apátság négy körmeneti keresztje közül a legdíszesebb, elefántcsontból és ezüstből készült, és aranyból és zafírokból készült berakások díszítik. A királynő koporsóját egy 123 éves ágyútalpon szállítják a westminsteri apátságba, mely megemlékezés Viktória királynő 1901-es temetése előtt. Az ágyútalpat még az 1890-es években készítették a Királyi Fegyvergyárban.

Az ágyútalp háromtonnás, és különleges szerepe miatt speciális körülmények között tárolják. Hogy megóvják az erózió hatásaitól, év közben 16–20 fok közötti hőmérsékleten és 40–70 százalékos páratartalmon tárolják. Paul Barker, a haditengerészet tisztje azt mondta az ágyútalpról az iNews szerint, hogy: Az ágyútalpat a HMS Excellent környezetérzékeny helyiségében tartjuk, ahol igyekszünk állandó hőmérsékleten tartani, valamint hetente bemegyünk, és negyedfordulattal elforgatjuk a kerekeket, hogy megakadályozzák a gravitációtól való eldeformálódást.
A menet most ért az apátság nyugati kapujához. A világ szeme most a hordozócsapatra szegeződik, amelynek feladata, hogy finoman leemelje a királynő koporsóját az ágyútalpról, és bevigye a szertartásra. Az épületben a koporsót a templomhajón viszik keresztül, majd a főoltár előtti emelvényre helyezik.
Az Élő közvetítést II. Erzsébet királynő temetéséről alább nézheti végig:

AKTUÁLIS:

Főoldal