610 ezer forintos tartozás miatt vitték el a 40 milliós házát a nagybeteg Károly bácsinak.. De ami utána történt, azt NEM lehet könnyek nélkül kibírni...! EZ Magyarország 2022-ben:



Nem akart harcolni a végrehajtóval a 66 éves ongai Németh Károly. Legalábbis fizikailag nem, mert az igazáért a végsőkig hajlandó elmenni. Az egyedül élő, beteg férfi 40 millió forintot érő családi házát 15 millió forintért adta el egy budapesti végrehajtó cég. Mindezt egy 610.000 forintos alaptartozás miatt, ami az elmúlt tíz évben a kamatok miatt a tízszeresére nőtt. Pedig a férfi fizetne, a nyugdíjából levonhatnák a részleteket, de a bíróság már nem reagált a kérvényeire, a végrehajtás elhalasztására, jogerőre emelkedett az eljárás, amelynek tegnap elérkezett a szomorú, végső aktusa is.
Mire a Blikk a helyszínre ért, Károly háza már kongott az ürességtől. Leszerelt csapok, a konyhabútornak is csak a helye mutatja, egy hete itt még főztek. Sehol egy bútor, egy kép, egy függöny. Károly, aki a két kezével építette húsz éve a gyönyörű családi házat, már mindent összepakolt. – Először úgy gondoltam, odaláncolom magam a kapuhoz, nem engedek be senkit, de hát soha még csak hangosan sem beszéltem senkivel egész életemben – sírta el magát a Blikknek. – Beteg ember vagyok, sztrók, infarktus, cukorbetegség, emiatt már dolgozni sem tudok, pedig fűtésszerelőként most aztán lenne munkám. Ez a tortúra lelkileg is tönkretett, fogalmam sincs, ma estétől hol fogok aludni. Károly állítja: a házát egy 610 ezer forintos személyikölcsön-tartozás miatt árverezte el a hatóság. Az új tulajdonos , a Budapesti Ingatlanforgalmi Kft. 15 millió forintot fizetett az ingatlanért.
– Elismerem a tartozásom, fizetni akarok, mégis utcára tettek. Próbáltam kérvényezni, hogy kaphassak egy kis időt, de senki nem segített. Onga polgármestere elhajtott, mondván, nem az ő hatásköre, a bíróságra személyesen mentem be egy halasztási kérelemmel, majd a végrehajtótól tudtam meg, hogy elutasították, mert én hivatalos választ nem kaptam. Károly történetén a 4000 lakosú Onga egy emberként háborog: igazságtalannak tartják, hogy ennyi pénzért elveszik valaki feje felől a tetőt. Ráadásul a vételárból sem kap semmit a férfi, a bírságok, az illetékek mellett a végrehajtó díját is ebből a pénzből vonják le, s mindenki nyer az ügyleten, csak a beteg férfi nem. – Nagyon sajnáljuk Károly bácsit, mindenkinek segített, ő volt a legjobb víz- és gázszerelő messze környéken, jó árakkal, tisztességes munkákkal – keseredett el az egyik szomszéd, Lakatos Rozália. – Megdöbbentő, hogy mennyire nincs emberség egy ilyen eljárásban, hogy csak a pénzt nézik. Dr. Kádár Petra Pálma, miskolci végrehajtó pontosan érkezett a 13 órára meghirdetett eljárásra, 7 fős rendőri kísérettel, lakatossal, az új tulajdonos képviselőjével.
A jogász azonnal kijelentette, a végrehajtói kamara engedélye nélkül nem nyilatkozhat az eljárásról. A Blikknek csak annyit mondott el az ügyről, hogy a budapesti székhelyű Intrum Zrt. kezdeményezte a végrehajtást, őt csak illetékességből kérték fel az eljárás lefolytatására. A rendőröknek nem akadt dolguk, Németh Károly – bár feldúltan – ellenállás nélkül adta át az ingatlant. Annyit még elmondott, sosem a tartozását, mindig csak az eljárás jogszerűségét, a kérelmei, egészségi állapota semmibe vételét vitatta. A körzeti megbízott megköszönte Németh Károlynak, hogy nem tanúsított ellenállást a kilakoltatás során.. A végrehajtást kérő cég választ ígért megkeresésünkre, ám az cikkünk megjelenéséig nem érkezett meg. A Blikk információi szerint a végrehajtást elrendelő budapesti cég és a vevőként szereplő társaság székhelye ugyanabban a budapesti irodaházban van. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal