RENDKÍVÜLI LAKOSSÁGI FIGYELMEZTETÉS! Arra kérnek mindenkit a hatóságok, hogy EZT minél előbb ellenőrizze! - Ha ILYEN szokatlan hangot hall este vagy napközben a lakásban NAGY VESZÉLYBEN VAN! AZONNAL hívja a 112-őt!Lakossági figyelmeztetés! Arra kérnek mindenkit, hogy ezt minél előbb ellenőrizze! – ha ilyen hangot hall este vagy napközben a lakásban azonnal hívja a 112-őt! Azt hiszem, nyugodtan írhatom, hogy soha nem látott méreteket öltenek Magyarországon a váratlan darázstámadások!Egész nap izzik a telefonom, életveszélybe került családok hívnak akik pánikhangulatban vannak a telefon végén, hogy darazsak ezrei lepték el a házat, áttörve a plafont. Ebben az évben 5 családot kellett azonnali hatállyal ki lakoltatni, önkormányzati lakást biztosítani, a katasztrófavédelem segítségével!
Ami idáig egy évben sem fordult még elő! Nagyon kérek mindenkit, ha azt tapasztaljuk lakásunkban, hogy plafonon, falon, beázás szerű folt jelenik meg, a plafonból DOROMBOLÓ, kaparászó hangot hallunk, semmiféleképp ne kezdjük el keresni a miértjét, mert nagy valószínűséggel több ezres darázsfészkünk van a ház falai között! Ha kívülről azt látjuk, hogy a széldeszkánál, madárdeszkánál repkednek befelé a darazsak, ebben az esetben a fészek a plafonban van, ne álljunk neki megoldani a bajt. Minden esetben szakembert, 112- őt, 105- öt, kell értesíteni, akik kiadják a szakember elérhetőségét! Engem is lehet hívni 24 órában: 06707079811. Sokan nekiállnak kemotoxozni, lángszórózni, csavarlazítózni, gázolajozni, betömni a bejáratot, púrhabozni, stb stb. Ezekkel csak még nagyobb bajt okozunk! fészket úgy építik meg, hogy felépülnek a lépek, amit körbeépítenek egy több réteges szigetelő anyagból, ami nádból, növényi anyagokból épül. Vagy is ha fújják rájuk a kemotoxot, stb csak a külsőréteget fújják, a lépekig nem jut el a vegyszer!
A darazsak, ha veszélyben érzik magukat, azonnal tömegesen támadnak, mind addig még csak mozog az ember. Egyetlen megoldása az, hogy hozzáértő SZAKEMBERNEK el kell távolítani a fészket. Ez a végső 100 százalékos megoldása! Kérlek benneteket osszátok meg! Életeket menthet!!!!!!!

AKTUÁLIS:

Főoldal