Itt a vége! ÉG ÖNNEL DRÁGA Doktornő! A hír sajnos tényleg igaz! A család is megerősítte: Karikó Katalintól, a Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológustól kell búcsúznunk!



Itt a vége! Karikó Katalintól Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológustól kell búcsúznunk! Ég önnel! Interjút adott a Nők Lapjának Karikó Katalin. Az mRNS-vakcina egyik feltalálója szerint Amerikában is tudják, hogy a magyarok dolgos, szorgalmas emberek, vagyis nem csak mi hisszük, hogy a magyar tudomány világhírű, bár Karikó Katalin szerint egy kis összefogassál még többre tudnánk jutni. "És ha összefognánk és segítenénk egymást, még többre jutnánk. Ha sok kutatónak nem lenne akkora az egója, jóval előrébb tarthatna a világ. Csak sokan nem akarják az eredményeiket másokkal megosztani, mert maguknak kívánják a dicsőséget. Utóbbiért én nagyon ritkán küzdöttem, talán egyszer vagy kétszer: az egyik alkalommal akkor, amikor Drew Weissmannal szabadalmaztattuk az RNS-eljárásunkat.
A beadáskor az én nevem szerepelt elöl, de amikor a hivatalból visszajött az egyetemhez a szabadalom, kiderült, hogy megcserélték a nevünket, biztos azt gondolták, ő az okosabb. Na, akkor az asztalra csaptam! Igaz, hogy a korrigálásért az egyetemnek fizetnie kellett, de ezt akkor sem hagytam" – nyilatkozta Karikó, aki bejelentette, szeptember végétől már nem dolgozik a BioNTechnél, A kutató egy nagy bejelentést is tett az interjúban: szeptember végétől már nem dolgozik a BioNTechnél, mert szeretne végre a tudományos munkában újra elmélyülni. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal