NAGYON FONTOS! ÚJ SZABÁLY lépett életbe hazánkban ÉJJEL, amíg ALUDTUNK! Nem bírta tovább, és meglépte a kormány! Tájékozódjon, mert EZ ÖNT is érinti!NAGYON FONTOS! ÚJ SZABÁLY lépett életbe hazánkban ÉJJEL, amíg ALUDTUNK! Egy nap csak egyszer lehet tankolni az autónkba. Függetlenül attól, hogy milyen áron tankol valaki a Molnál. Ez derült ki a cég RTL Híradónak küldött válaszaiból. A Molt eredetileg arról kérdeztük, hogy valóban csak egyszer lehet-e hatósági áron tankolni egy nap, de kiderült, hogy teljes áron sem lehet többször.
A cég ezt az ország üzemanyag-ellátásának biztosításával indokolta. A Független Benzinkutak Szövetsége szerint ezt a szabályt képtelenség betartani a gyakorlatban. Nyár eleje óta ellenőrzik, hogy magyar rendszámú-e az autó, újabban pedig már azt is, hogy magánszemély-e az üzembentartója – csak így lehet hatósági áron tankolni. A MOL kutakon ráadásul néhány napja még szigorúbbak lettek a szabályok. A vállalat pénteken közölte, hogy egy autóba, egy nap csak egyszer lehet hatósági áron tankolni.
Ezzel kapcsolatos megkeresésünkre a MOL közölte, hogy a cég benzinútjain mindenfajta üzemanyagra érvényes a korlátozás. Tehát nem csak 480 forintért, hanem drágábban sem lehet üzemanyagot venni náluk napi egynél többször. Stábunk rejtett kamerával ment tankolni, hogy megtudjuk, hogyan működik ez a gyakorlatban. A Független Benzinkutak Szövetsége szerint ezt a szabályt képtelenség betartani a gyakorlatban. Ha valaki tankolt és utána bemegy bemutatja a forgalmit és kiderül, hogy aznap már tankolt másik Mol kúton, akkor mit fognak csinálni? Kiszivattyúzzák az autóból a betankolt üzemanyagot? – kérdezi Gépész László.
A MOL egyébként azt írta a korlátozás célja, hogy „az ország ellátása biztosított legyen, és mindenkinek jusson üzemanyag”. „A hatósági ár jogosultjait pedig nem a MOL, hanem jogszabályok határozzák meg.” A MOL kérdésünkre azt is tisztázta, hogy a forgalmi nélküli robogókat hatósági áron lehet megtankolni. Megkerestük a kormányt is, érdemben nem reagáltak a kérdéseinkre. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal