Gulyás Gergely bejelentette! Szeptember 1-től EZ lesz az új szabály Magyarországon, ha tetszik, ha nem!



Gulyás Gergely egyetértett Varga Mihállyal és így döntöttek: A Magyar Közlönyben jelent meg az erről szóló rendelet, ami Varga Mihály és Gulyás Gergely neveihez fűződik – írja a 24.hu. 3000 forint lesz a védettségi igazolvány pótlása szeptembertől. A 3000 forintból az előállítási költség 2000 forint.
Budapest Főváros Kormányhivatalának számlájára kell fizetni, majd a Miniszterelnöki kabinetiroda számlájára küldik negyedévente az előállítási költségeket. Megjelent a Magyar Közlönyben a Miniszterelnökséget vezető miniszter rendelete a védettségi igazolvány kiállításáért fizetendő igazgatási szolgáltatási díj részletes szabályairól. Varga Mihály pénzügyminiszterrel egyetértésben döntött úgy Gulyás Gergely, hogy a védettségi igazolvány pótlásáért, cseréjéért 3000 forintot kell fizetni. (2000 forint az igazolvány előállítási költsége).
A pénzt Budapest Főváros Kormányhivatalának számlájára kell befizetni. A befolyt díjnak az igazolványok előállítási költségére vonatkozó részét negyedévente összesítik, utalják a Miniszterelnöki Kabinetiroda számlájára, azt a védettségi igazolványok előállítási költségének fedezeteként a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. használja fel. A díjat akkor is meg kell fizetni, ha a kérelmező kérelmét visszavonja, azt a hatóság elutasítja, az eljárást megszünteti. Újra benyújtott kérelem esetén a díjat ismét meg kell fizetni.
A hiánypótlásra visszaadott kérelem újbóli benyújtásakora is újra fizetni kell. Túlfizetésnél a díjtöbbletet hivatalból vagy kérelemre kell visszatéríteni. A rendelet a kihirdetését követő 31. napon lép hatályba. Frissítünk! Cikkünk megjelenését követően a Miniszterelnökség az alábbi közleményt juttatta el lapunkhoz: „A védettségi igazolvánnyal kapcsolatban a sajtóban téves, félrevezető információk jelentek meg. A valóság az, hogy a védettségi igazolvány kiállítása a védettség megszerzése után minden esetben ingyenes.
Az igazolvány korlátlan ideig érvényes. Igazgatási szolgáltatási díjat csak az igazolvány pótlásakor, cseréjekor kell fizetni. Erre csak abban a kivételes esetben lehet szükség, ha például az igazolvány elveszett vagy megrongálódott. Jelenleg a védettségi igazolvány semmilyen szolgáltatás igénybevételéhez nem szükséges és semmilyen ezzel kapcsolatos módosítás nincs napirenden.” Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal