BAJ VAN! PERCEINK VANNAK HÁTRA! Már érezni a levegőben! Küszöbön a GIGAVIHAR! Kiadták a riasztást: Zivatar, jégeső és viharos szél tarolja le a fél országot! ÉLETVESZÉLYES idő tart felénk! Aki ITT él, AZONNAL zárjon be mindent, hatalmas vihar érkezik, mutatjuk mikor!Kiadták a riasztást: zivatar, jégeső és viharos szél tarolja le a fél országot! Nagyot fordult az időjárás vasárnapra, megérkezett a hidegfront. A meteorológusok több megyére is riasztást adtak ki a zivatarok miatt, melyeket intenzív csapadék, szélerősödés és apró szemű jég is kísérhet.
Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint a délelőtti órákban a felhősebb északi részeken is gomolyosodik a felhőzet, de a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés is várható. A keleti országrészben lassan csökken a csapadékhajlam, délután, este nagyobb eséllyel a Dunántúlon alakulhat ki helyenként zápor, zivatar.
A nyugati megyékben az északnyugati, másutt az északi, északkeleti szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik, az északkeleti megyékben egy-egy viharos lökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 33 fok között alakul, délkeleten lesz a legmelegebb. Késő estére 18 és 26 fok közé hűl le a levegő. A veszélyjelzésben azt írták, délelőttig elsősorban az ország északi harmadán lehetnek helyenként zivatarok. Ezek lecsengését követően a délutáni órákban a délkeleti, keleti, estétől pedig a nyugati határvidék fölé sodródhat egy-egy konvektív cella.
Az erősebb gócokat esetenként intenzív csapadék, szélerősödés és apró szemű jég kísérheti - tették hozzá.

AKTUÁLIS:

Főoldal