Szörnyű tragédia! Értetlenül áll a dolgok előtt mindenki! Öngyilkos lett a gyógyíthatatlan betegsége miatt a népszerű magyar tévébemondó: 16 éves lányát hagyta egyedül



Öngyilkos lett a gyógyíthatatlan betegsége miatt a népszerű magyar tévébemondó: 16 éves lányát hagyta egyedül. Hazánkban az első bemondók 1957 tavaszán kerültek az akkori egyetlen televízió képernyőjére. Mindenki ismerte őket, és sokan közülük nagyon fiatalon, daganatos betegségben mentek el. Így máig sok találgatás van haláluk okai körül. 1970-ben ezen a napon, június 2-án dobta el magától az életet csupán 42 esztendősen a közkedvelt tévébemondó Lénárd Judit, aki egy időben a Delta című tudományos magazint is vezette.
Kolozsváron született 1928-ban, talán innen ered a szép beszéde is, amiért rajongtak a tévénézők. Pedig jobbára csak a délutáni és esti műsort mondta el. De szépen beszélt, mosolygott és áradt belőle valami megmagyarázhatatlan elegancia. Színésznőként kezdte a karrierjét, aztán szépen lassan elkezdett közelíteni a televíziózás felé. 1960-ban ő is ott lehetett a nagy bemondókvartettben, Tamási Eszterrel, Takács Marikával és Varga Józseffel.
Lénárd Juditnak ekkor már hatéves volt a kislánya, a kis Kata, akit egyedül nevelt, mivel a házassága tönkrement. Lénárd Judit vezethette a kezdetekkor a Delta című tudományos magazint (később Kudlik Júlia vette át), mellette pedig mesélt is esténként a tévét néző gyerekeknek. Egy idő után azonban úgy érezte, a tévézés után visszatérne inkább a színházba, ám a döntnökök úgy voltak vele, csak zavart okozna a színházi nézőkben, ha feltűnne a színpadon egy bemondó… Aztán minden összeomlott. A gyilkos kór támadta meg a szervezetét.
A tévés kollégáinak nem mondta el, hogy beteg, csak a családja és az akkor 16 éves kislánya, Kata tudta. Azt is csak ők, hogy áttétek keletkeztek. Lénárd Judit pedig nem akart szembe nézni a gyötrelmes véggel és 1970. június 2-án önkezével vetett véget az életének.

AKTUÁLIS:

Főoldal