Rémálom! A főnővér nem engedte meg, hogy ott legyek a párom halálos ágyánál csak azért, mert nem látogatási időben haldoklott??! Milyen világban élünk?! EZT mondta nekem, de akkor a párom már sajnos...



Mindannyian szeretnénk méltó módon elbúcsúzni a számunkra legfontosabb emberektől. Van, hogy a sors, sajnos, nem ad lehetőséget erre. El kell fogadnunk. De egy másik ember ne vegye el tőlünk – semmiféle szabályzatra hivatkozva! EMBERSÉGBŐL ELÉGTELEN Megdöbbentő történetet posztolt Garzó Gábor pécsi segítő ember. Állítása szerint az egykori megyei kórház geriátriai (idősgondozás) osztályáról kitiltották haldokoló férje mellől a párját.
A férfi a napokban elhunyt .Garzó Gábor ismert pécsi aktivista. Ő az, aki idejét, erejét és rokkantnyugdíját sem kímélve segítette a Pécsre érkező menekülteket, példát mutatva nemcsak a városlakóknak, de a városvezetésnek is. A Garzó által egy, a napokban a Facebookon megosztott történet szerint nem vették figyelembe egy, a haldokló férjét látogatni kívánó asszony szorult helyzetét, s kitiltották az osztályról. „Emberségből empátiából megbukott a Pécsi Megyei Kórház geriátriai osztálya !Történt az eset (…) egy tisztességgel és becsülettel dolgozó, de szerény körülmények közt élő családdal.
A férj élet-halál közti állapotban került be a kórházba. Úgy néz ki , hogy már onnan visszaút nem lesz!A szerény és tisztességgel élő feleség szeretne a férj végstádiumában a párja mellett lenni. Nem egész nap és nem felborítva a klinikai osztály házirendjét, de mégiscsak a férje utolsó pillanataiban.Mivel az asszony a munkahelyéről a kórházba szerény körülményeik miatt csak busszal tud járni, s ez elég nagy távolság, nem ért oda látogatási időben. Erre egész egyszerűen a főnővér kiutasította a kórházból, mondván nem látogatási időben érkezik, tessék akkor jönni.
Merthogy mi lenne, ha mindenki csak úgy önkényesen bemenne és figyelmen kívül hagyná a látogatási időt!Csak kérdezem, hogy a feleségnek nincs joga a saját férje mellett lenni az utolsó pillanataiban?(...)Tessék mondani: a látogatási időn kívül a főnővér vagy az orvos vissza fogja hozni az élők sorába a beteget?(...)Hát ennyit a virágzó egészségügyről!” Nyilván az elkeseredettség miatti keserű düh és tehetetlenség íratta a fenti sorokat, mert azért tegyük hozzá, hogy nagyon sok, rengeteg elkötelezett szakember van az egészségügyben, aki nem adja fel, és az alacsony fizetés és körülmények ellenére kitart a szakmája és az emberek gyógyítása mellett. Még szerencse, hogy Pécstől fényévekre van az IKEA. Megkérdeztük a leírtakról a PTE Klinikai Központját. Az alábbi választ kaptuk: „Az I.sz. Belgyógyászati Klinikán jól szabályozott látogatási rend van, melynek érvényesítése alapfeltétele a klinika hatékony működésének.
Ugyanakkor a hozzátartozóknak egy formanyomtatványon lehetőségük van a látogatási időn kívüli beteglátogatást kérvényezni – éppen a levélben említetthez hasonló esetekre való tekintettel -, melyet a kezelőorvos hozzájárulásával a telephely vezetők engedélyeznek.” A cikk írása közben, néhány perce kaptuk hírt, hogy a beteg férj időközben elhunyt. Isten nyugosztalja! Mindannyian szeretnénk méltó módon elbúcsúzni a számunkra legfontosabb emberektől. Van, hogy a sors, sajnos, nem ad lehetőséget erre. El kell fogadnunk. De egy másik ember ne vegye el tőlünk – semmiféle szabályzatra hivatkozva! Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal