Nem találjuk a szavakat! Pár órával ezelőtt váratlanul meghalt otthonában a híres magyar LEGENDÁNK, milliók nagy kedvence! Felfoghatatlan, hogy pont Ő ment el: - Nyugodjon Békében!



91 éves korában elhunyt Tóth László, az 1955-ben Európa-bajnok magyar férfi kosárlabda-válogatott tagja. A legendás játékos a Székesfehérvári Építők játékosaként szerepelt a válogatottban, amely 1955-ben a Népstadionban a kontinens legjobbja lett. Az 1956-os forradalom ideje óta Laguna Hillsben élt. Halálhíréről Szalay Ferenc elnök számolt be a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének honlapján.
Tóth László székesfehérvári srác volt. Kosárlabdázott a Kossuth utcában, a Székesfehérvári Építők játékosaként. Bogár Pál is ott volt a társai között, mindketten a magyar férfiválogatott címeres mezében feszíthettek. Az Európa-bajnokságon előbb ezüstérmet szereztek, majd 1955-ben Budapesten, a Nép­stadionban felértek a csúcsra, Európa-bajnokok lettek, a csapatkapitány Bogárral és Tóth I-gyel a soraikban,írja a feol.hu. Aztán 1956-ban Tóth László is távozott az országból, a magyar történelem viharos, vérzivataros napjaiban, amikor még csak fél éve volt nős.
Azóta a feleségével Amerikában, Los Angeles mellett, Laguna Hillsben élnek. Ha már Európa-bajnokként nem látta esélyét, hogy lakáshoz juthat Székesfehérváron. Legutóbb bő tíz éve beszélgettünk és írtunk róla. Most következzék hát vele az újabb rész. Laci nagy Los Angeles Lakers-fan, korábban rendre kijárt a mérkőzésekre a kosárlabdázók ottani csarnokába. Az évek telnek, most is jár, bár ritkábban, de odafigyel az „övéire”. Először Jerry Westről kezdett mesélni, arról a hajdani Lakers-játékosról, aki az NBA logóján látható, magasba ugorva, lábait szétvetve zsákolva. West miután abbahagyta a játékot, a Lakers general managere lett, neki köszönheti Kobe Bryant és Shaquille O’Neill, hogy a csapat játékosai lehettek, a csapat meg nekik, hogy többszörös bajnokok lettek a világ legerősebb ligájában. Nem véletlen, hogy az NBA bajnokát ott szerényen csak világbajnoknak hívják…
Tóth László és felesége Laguna Hillsben élnek. 
– Jerryvel kollégák voltunk, ő lett a vállalatomnak, a Sunkistnek a reklámarca, képviselte a céget a médiában, gyűléseken, és népszerűsítette a termékeinket. A két nagy üdítőipari cég mellett és velük közösen üdítőitalt gyártottunk, ez lett 1980-ban a Sunkist Orange Soda – mondta szinte kifogástalan magyarsággal a több mint hatvan éve Amerikában élő bajnok.

AKTUÁLIS:

Főoldal