Gyászba borult az ország! Meghalt a híres magyar politikus Orbán nagy politikai ellenfele. Felesége tudatta mindenkivel a lesújtó hírt:Életének 92. esztendejében elhunyt Berecz János egykori politikus, író. 92 éves korában meghalt Berecz János, egykori politikus, író, közölte Ibrány város polgármestere, Trencsényi Imre. Berecz az 1980-as években az MSZMP KB tagja volt, az állampárt ideológiai és propagandaügyekkel foglalkozó KB-titkára, ekkoriban egyik legbefolyásosabb politikusa.
Berecz talán arról is emlékezetes marad, hogy a rendszerváltás idején Pozsgay Imre körével szemben állva, Grósz Károllyal együtt a marxista–leninista elvek mellett kitartó, újjáalakuló MSZMP-be lépett be. Az 1956-os forradalom szovjet beavatkozását és kádári megtorlás helyességét igazoló könyve Ellenforradalom tollal és fegyverrel 1956 címmel jelent meg.
Bereczről szülővárosa, Ibrány polgármestere így emlékezett meg: „Halálával egy igazi lokálpatriótával lett szegényebb városunk. Személye nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a 70-es 80-as években Ibrány elinduljon azon az úton, amely lehetővé tette, hogy a későbbiekben a térség egyik meghatározó települése lehessen. Önkormányzatunk Berecz Jánost saját halottjának tekinti. Ibrány Város Képviselő-testülete nevében fájó szívvel búcsúzom. Őszinte részvétem a gyászoló hozzátartozóknak.”
Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal