OMSZ FIGYELMEZTETÉS! Maga A POKOL vár ránk! 37 fok feletti forróság érkezik hazánkba!! 1 hétig tart majd a kín.. A meterológusok kérik hogy add tovább, hogy mindenki felkészüljön! Aki EZEKBEN a térségekben él, az különösen figyeljen most!!Embert próbáló hőségben lesz részünk szinte végig a jövő hét folyamán, a legforróbb tájakon 37-38 fok jön. Tartós kánikulával számolnak az időjárás-előrejelző modellek a jövő hét folyamán. A hőség a következő napokban egyre csak fokozódik, vasárnap és hétfőn már többfelé elérhetjük a 35 fokot, majd keddtől egészen a jövő hét végéig sokfelé meg is haladhatjuk azt. A legforróbb tájakon 37-38 fokos forróságban lesz részünk.
A legnagyobb hőségre délen és az aszály sújtotta alföldi tájakon kell készülni, a kapás növények (kukorica, napraforgó) öntözés híján sajnos teljesen elszáradhatnak. Az éjszakák is egyre kevésbé hoznak majd felfrissülést, a legtöbb helyen nem csökken majd 20 fok alá a hőmérséklet.
Az átlagosnál 6-10 fokkal melegebb levegő érkezik a jövő héten térségünk fölé. Végig a napsütés lesz túlsúlyban, így 11 és 15 óra között országszerte nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás.
Ha tehetjük, ebben az időszakban kerüljük a közvetlen napfényt, viseljünk napszemüveget, szalmakalapot. Napon tartózkodás esetén magas faktorszámú fényvédő krémekkel óvhatjuk bőrünket a leégés ellen. Átmeneti felfrissülést hozó záporok, zivatarok előreláthatóan a hét közepén alakulhatnak ki valamivel nagyobb eséllyel.

AKTUÁLIS:

Főoldal