Ma Berki Krisztián sírjánál jártunk.. Még a szó is elakadt, mikor megláttuk az emlékhelyét.. Majd felrobbanunk a dühtől..! Valaki(k) fogta magát és EZT művelte a sírhellyel: - Legyen neked könnyű a föld Krisztián!



Így néz ki most Berki Krisztián sírja. A látvány több, mint szívszorító. Május 26-án, azaz nagyjából másfél hete temették el a lassan egy hónapja tragikusan fiatalon elhunyt Berki Krisztiánt. Az egykori médiaszemélyiséget a Farkasréti temetőben helyezték végső nyugalomra, utolsó útjára nagyon sokan kísérték el. A gyászolók - eleget téve Krisztián kívánságának - fehér ruhában jelentek meg a búcsúztatón, és fehér virágokat, koszorúkat helyeztek el a síron. A Bors kíváncsi volt arra, hogy milyen állapotban lehet most Berki Krisztián végső nyughelye, és a látvány több, mint szívszorító volt.
A fehér virágok és koszorúk mellett egy vörös rózsát is találtak a síron, a gyönyörű növények közül azonban már számos elhervadt egy kicsit a nyári meleg miatt. A portál megkereste Krisztián édesanyját, Júlia asszonyt, hogy megtudják, mikor kerül a helyére a sírkő, és pontosan hogy fog kinézni. A gyászoló édesanya elmondta, hogy bár vannak elképzelések, de sem ő, sem Mazsi nincs még olyan lelki állapotban, hogy erről tudjanak egyeztetni. „Még nem hoztuk meg a döntést, de az biztos, hogy valami gyönyörű, nagy, grandiózus síremléket szeretnénk a fiamnak.
Hiszen ilyen illik az ő személyiségéhez. Viszont az az igazság, hogy Mazsival még nem beszéltünk erről, még képtelen vagyok egyeztetni a fiam sírkövéről. Lelkileg ahhoz még nem vagyunk elég erősek, bár csütörtökön meglátogatott engem. Az unokámat, Emma Katerinát is elhozta” - fogalmazott Júlia asszony. Ha a gyászoló család az általános eljárás szerint fogja felállítani a sírkövet, akkor csak a temetés után, nagyjából három hónappal később helyezhetik el a síron. Ugyanis a felásott földet hiába egyengetik el a temetés után, meg kell várni, amíg természetes módon leülepedik és összetömörödik. Ha ezt nem várjuk meg, akkor a sírkő a föld további mozgása miatt megsüllyedhet, és megdőlhet.
Ilyesmire gyakran láthatunk példát az ország temetőiben. Szakemberek ilyenkor azt javasolják, hogy a családtagok várjanak akár egy évet is a sírkő megrendeléssel. Három héttel és egy nappal a búcsúztatót követően így néz ki az egykori Fradi-vezér nyughelye:
Címlapfotó:illusztráció!

AKTUÁLIS:

Főoldal