Durván elszabadult a pokol Magyarországon! ÉLETVESZÉLYES idő tart felénk! Ideért! Megjött! Elérte Magyarországot a gigavihar jégesővel! RIASZTÁS! Durva 110 km/h feletti károkozó SZÉLLEL ÉS JÉGGEL KÖZELEG a vihar! ÓRÁRÓL ÓRÁRA MUTATJUK HOL CSAP LE A VIHAR:



Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2022.06.29. szerda éjfélig: Tovább fokozódik a hőség: a napi középhőmérséklet gyakorlatilag már mindenütt 25 fok fölött alakul, de ma elsősorban az Alföldön, szerdán már az ország nagyobb részén (a nyugati megyékben alacsonyabb valószínűséggel) elérheti, meghaladhatja a 27 fokot is.
Sőt, az Alföld középső és délkeleti részén holnap egyes helyeken 29 fok körül alakulhat. Ma délután, este a mögöttünk hagyott reggelhez képest kevesebb helyen alakulhat ki zivatar - erre picit nagyobb esély a Tisza vonalában, az Északi-középhegység keleti részén, illetve a nyugati tájakon mutatkozik. Éjszaka csökken a zivatarok valószínűsége, a lecsengést követően szerdán elsősorban a Dunántúlon lehet számítani (nem sok helyen) zivatarra.
Az erősebb gócokat viharos széllökések (> 60-70 km/h), jégeső (ált. 1-2 cm-t nem meghaladó), illetve intenzív csapadék kísérheti. Szerda estefelé a nyugati határvidéken hevesebb zivatarok előfordulásához is kedvezőek a feltételek, amelyeket akár ~85-90 km/h körüli széllökések, illetve nagyobb méretű (akár 2 cm-t meghaladó) jégszemek is társulhatnak. 2022.06.28. 11:29 Országos Meteorológiai Szolgálat.

AKTUÁLIS:

Főoldal