1 PERCE ÉRKEZETT! HIVATALOS! Mutatjuk mekkora nyugdíjemelés érkezik JÚLIUSTÓL! ERRE az emelésre senki nem számított! Orbán ismét tartja a szavát! Lesz ám öröm, az BIZTOS! - ITT vannak a pontos számok:Júliustól egy újabb 3,9 százalékos nyugdíjkorrekció érkezik a magas infláció miatt és a tervek szerint novemberben is lehet újabb emelésre számítani – írta meg a Blikk. Idén januárban a nyugdíjasok már kaptak egy 5 százalékos nyugdíjemelést, azonban az elszabaduló infláció magasabb lett a vártnál, így júliustól várható egy pótlólagos 3,9 százalékos nyugdíjkorrekció.
Emellett a lap úgy tudja, hogy novemberre is várható majd egy nyugdíjkorrekció. A 2023-as költségvetési tervezetben a 2023-as évben további 5,2 százalékos nyugdíjemeléssel terveznek, ami a 13. havi nyugdíjra is érvényes lehet. A nyugdíj követi az infláció növekedését, így az is kiderült, hogy a következő évben várható infláció mértéke 5,2 százalékra tehető. A Blikk a Költségvetési Tanácstól úgy tudja, hogy az államháztartás központi alrendszer magasabb bevétele a szociális hozzájárulási adóból és a járulékokból származik.
A Nyugdíjbiztosítási, az Egészségbiztosítási és a Nemzeti Foglalkoztatási Alap összesen 2023-ban 6636 milliárd forintot kap. Ez összegében 644 milliárd forinttal több, mint a 2022. évi várható teljesítés.

AKTUÁLIS:

Főoldal