Senkinek sem kell EZ az állás Magyarországon, pedig nettó 800 ezret fizet: Sőt, a szállás és étkezés is benne van! - Ön elvállalná??! ITT jelentkezhet!Mélyebbre kell nyúlnia a zsebébe annak, aki a Balatonnál vendéglátóhelyre akar beülni – hallható az RTL Klub Híradójának a tudósításában. Az áremelés sem oldja meg azonban a vendéglátósok egyre sűrűsödő problémáit.
A balatoni vendéglátósok helyzetét még nehezíti az, hogy az alapanyagok és az energia is drágult az utóbbi időben – bár ez most a kisebbik probléma a számukra. Ha drágább is, de legalább kapható, van. A munkaerőről azonban sajnos ez nem mondható el – mondta Kovács László, a Magyar Vendéglátósok Ipartestületének elnöke. A Malackrumpli nevű tihanyi étterem tulajdonosa igencsak meglepő nyilatkozatot tett az RTL Klubnak:
Elmondta, hogy nettó 800 ezer forintért, valamint ingyen szállással és étkezéssel keresnek séfhelyettest a nyárra, de „nem nagyon csörög a telefon”. Főleg a felszolgálók és a szakácsok esetében rendkívüli módon aggasztó a hiány. Ám szintén nehéz találni mosogatót és más kisegítő munkakörben dolgozót is – tudósított az RTL Klub.

AKTUÁLIS:

Főoldal