FIGYELEM!! MOST érkezett a HIVATALOS NÉBIH FIGYELMEZTETÉS! NAGY A BAJ! Agyhártyagyulladást, vérmérgezést is okozhat EZ a hazánkban nagyon népszerű étel!! AZONNAL vidd vissza a boltba, ahol vetted!Visszahívta a Nébih: agyhártyagyulladást, vérmérgezést is okozhat az Auchan népszerű terméke. Baktérium szennyezettség miatt hívta vissza a Nébih az Auchan egyik népszerű termékét. Súlyos megbetegedést okozhat – szövődményként agyhártyagyulladás, vérmérgezés alakulhat ki. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal listeria monocytogenes baktérium szennyezettség miatt hívta vissza az Auchan Magyarország Kft. által forgalmazott disznósajtot.
A Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el! Hozzáteszik: az érintett termék bármelyik Auchan üzletbe visszavihető, a termék árát blokk nélkül is visszatérítik. Termék neve: Disznósajt, szeletelt, vákuumcsomagolt 100 g Márka: Auchan Tuti Tipp. Minőségmegőrzési idő: 01.06.2022. Fotó: Nébih

A Nébih a honlapján arról is tájékoztatott: a “Listeria monocytogenes” a természetben széles körben előforduló emberi megbetegedést okozó baktérium.
“A hűtő hőmérsékletén is képes elszaporodni, így minden olyan 5 napon túl hűtőszekrényben tárolt élelmiszer kockázatos lehet, amelyben a baktérium szaporodni képes, és amit fogyasztás előtt nem hőkezelnek (pl. nyers, pasztörizálatlan tej és az abból készült tejtermékek; lágysajtok; nyers húst tartalmazó ételek, húskészítmények; nyers halak, füstölt lazac; szeletelt élelmiszerek)” – írják, és az is kiderült, súlyos megbetegedéseket is okozhat. “Az emberi megbetegedéseknél lényeges szerepet játszik az immunrendszer állapota, egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a Listeria-val szennyezett élelmiszer fogyasztása.
Azonban a legyengült immunrendszerű emberek, várandós nők, idős emberek esetében az élelmiszer alacsonyabb szennyezettsége is súlyos megbetegedést okozhat. Szövődményként agyhártyagyulladás, vérmérgezés alakulhat ki. Terhesség esetén vetélés, halvaszületés és az újszülött fertőzése is előfordulhat” – olvasható a Nébih vonatkozó oldalán. Kérjük adják tovább ezt a felhívást, hogy minél többen tudjanak róla és még időben visszavigyék a terméket!

AKTUÁLIS:

Főoldal