Én és a férjem egy kisiskolás gyerekkel együtt költöztünk ki Németországba, most a LIDL-ben dolgozunk - Nincs több nélkülözés, ennyit keresünk:



Férjemmel és a 7 éves gyerekemmel éltünk Debrecenben. 1,5 éve határoztuk el, hogy ennek nincs értelme, lépni kell az országból. Otthon én 210 ezer forintot kerestem, a férjem 260 ezret, ebből tartottunk fent egy albérletet (rezsivel együtt havi kb: 130 000 télen akár 150 000), egy kisautót, semmi komoly egy 15 éves Opelt, iskoláztattuk a gyereket, segítettünk az idős szülőknek…
Elég volt ahhoz, hogy megéljünk de azon kívül semmire. Saját lakásról, új autóról nem is álmodoztunk. A férjem komoly fizikai munkát csinált, ami szépen tönkre is vágta a térdét. Rájöttem, hogy mire 40 évesek leszünk, és lesz elég pénz egy kis házhoz valami környékbeli faluban, addigra az roncsok leszünk. Itt Németországban, Átlagosan 46 órát dolgozok egy héten 14 euró/óra alapbérért, erre még jönnek a juttatások, étkezési, utazási térítés. Így szinte minden hónapban megvan a 3 000-3 200 euró ami kb 1,1-1,3 millió forint….
És mennyivel nyugodtabb az életem… A férjem kb hasonlóan. Ebből tartunk fent egy bérelt lakást, ami kb 1200 euró. Most 1 év után sikerült vennünk egy autót! ÚJAT! Évente 2-3 nagyobb kirándulás (4-5 nap), és tudunk félretenni, elmenni rendes orvosokhoz nem kóklerekhez, hazaküldeni segíteni az idős szülőket, a gyerek már folyékonyan beszél németül. Soha nem éreztem magam ilyen jól.

AKTUÁLIS:

Főoldal