A legkisebb koporsók a legnehezebbek: Mély fájdalommal tudatom veletek, hogy az én 1 éves angyalarcú kislányom már a túlvilágon mosolyog.. Meghalt, mert...



A legkisebb koporsók a legnehezebbek: 1 éves angyalarcú kislányát vesztette el az édesanya. Leukémiában vesztette el kislányát a 33 éves édesanya. Viki számára pusztító volt, hogy egyéves kislányát, Isabelt leukémiában veszítette el közvetlenül az első születésnapja után. De nem csak ezzel a fájdalommal kellett megbirkóznia, a kislánya betegsége miatt anyagi nehézségei is támadtak.
„Ha egy gyermek hosszú ideje beteg, a családok gyakran eladósodnak, mert nem tudnak dolgozni” – mondja Vicky. “Ha meghal a gyermeke, a lehető legjobb temetést szeretné biztosítani neki, mert ez az utolsó dolog, amit tehet érte, de megtakarítások nélkül ez nagyon nehéz.” Vicky tenni szeretne más gyászoló szülőkért, akiknek anyagi segítségre van szüksége, ezért létrehozta az Isabel Baker Alapítványt. Támogatta a temetési költségekre támogatást nyújtó Gyermektemetkezési Alap sikeres parlamenti kampányát, de tudta, hogy ennél többet is lehetne tenni.
Aztán egy család kérése, amelynek gyermekét rákbetegséggel kezelték, új fókuszba helyezte a jótékonysági szervezetet. „A gyereknek Hickman-vonala volt: egy katéter ment a mellkasába, amit nem érhetett víz. Ez azt jelentette, hogy szárazruha nélkül nem mehettek úszni, pancsolni, de még fürödni sem” – magyarázza Vicky. „Úgy gondoltam, jó ötlet lenne, ha elkezdenénk ilyeneket gyártani.” A szárazuha egy búvárruha-szerű öltözet, amelybe nem tud bemenni a víz. Egy anyuka, akinek a lánya megkapta a fenti szárazruhát, ezt mondta: “Nagyon hálásak vagyunk a jótékonysági szervezetnek a ruháért, sok örömet okozott neki, és lehetővé tette számára, hogy egy kicsit normálisabban érezze magát testvérével.”
Most, amellett, hogy évente mintegy 150 élelmiszerutalványt ad a nehézségekkel küzdő családoknak, az alapítvány szárazruhákat szállít – amelyek egyenként körülbelül 300 fontba kerülnek – a helyi családoknak, akiknek szükségük van rájuk. „A legjobb érzés, amikor az emberek elmesélik, hogy a ruhák hogyan segítették gyermekük boldog ünnepét; úszás vagy pancsoló medence a kertben – a legtöbb gyerek természetesnek tartja” – mondja Vicky.

AKTUÁLIS:

Főoldal