Több mint 180 millió forintot találtak egy magyar pénzügyminisztériumi tanácsos széfjében, azt mondta, az anyja pénze.. Vajon ki találják, hogy KI volt az?! ITT vannak a részletek:A Pénzügyminisztérium egyik tanácsosánál összesen 190 millió forint tisztázatlan eredetű pénz került elő, ami állítása szerinte a nyugdíjba vonult anyja pénze – írja a 24.hu a Pénzügyminisztériumot érintő, április végi letartóztatásokról. Akkor a Központi Nyomozó Főügyészség egy időben, több helyszínen hajtott végre összehangolt eljárást, a bűnügyi akcióban közel 150 ügyész és rendőr vett részt.
A hivatalos személyektől több mint kétszáz millió forint készpénzt, megközelítőleg hatvan millió forint összegű értékpapírt és egy negyven millió forint értékű autót foglalt le, valamint több ingatlan zár alá vételét rendelte el. Az ügyészség által lefoglalt készpénz. A 24.hu úgy tudja, hogy a lefoglalt pénz nagy részét, összesen 190 millió forintot egy a Pénzügyminisztériumban dolgozó kormánytanácsosnál találták. A lakásán tartott széfben 3,5 millió forintot, majdnem tízezer amerikai dollárt (3,3 millió forintot) és több mint nyolcezer eurót (3 millió forintot) találtak.
Ezen kívül trezorkulcsokat is találtak nála, ezekről azt mondta, hogy a hozzájuk tartozó széfeket apósa, anyja és az ő nevén bérelték. A 24.hu ügyészségi dokumentumokra hivatkozva azt írja, a széfben 180 millió forint készpénz volt, amiről a tanácsos azt állította, hogy az a korábban egy Bács-Kiskun megyei községben fogorvosként dolgozó anyja vagyona, amit kezelésre, használatra, megőrzésre vett át tőle. A korrupciós ügynek 18 gyanúsítottja van, öt embert letartóztattak, egyet bűnügyi felügyelet alá helyeztek.
A Budai Központi Kerületi Bíróság közleményében az állt, „a megalapozott gyanú szerint négyen – hivatali kötelességüket megszegve – jogtalan előnyért cserébe pályázatíróknak, illetve cégvezetőknek segítettek abban, hogy támogatási kérelmeik sikeresek legyenek, illetve az azokkal kapcsolatban indított ellenőrzések kedvezően végződjenek a pályázók számára”Fotó: Magyarország Ügyészsége. 444.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal