S.O.S! Kedves mindenki! Súlyos baleset érte Szabit! Szabolcsnak nem nyílt ki az ejtőernyője 100 km/óraával csapódott a földbe! VÉRRE VAN SZÜKSÉGE! ÍGY segíthetsz neki:



A napos időben a szokásos tavaszi ugrásgyakorlatot hajtották végre a szolnoki ejtőernyős katonák, amikor az egyik fiatal kiképzőt szörnyű baleset érte. A világbajnok Gál Szabolcs törzsőrmester tudná csak elmondani, hogyan csúszhatott ki egy rutinos ugró kezéből az ernyő kupolájának irányító zsinórja, de ő most kórházban fekszik, ahol egymásnak adják a kilincset a neki vért adó honvédek, rendőrök, katonák.
Nagy a valószínűsége hogy a fiatal bajnoknak ez volt az utolsó ugrása.(add tovább a cikket ,oszd meg minden ismerősödnek + küld el mindenkinek messengerbe köszönöm!) Sorban állnak a katonák, rendőrök, szolnoki civilek a vérellátó központok előtt. Mindenki várt adni jött, még Koller József dandártábornok, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis parancsnoka is. Helikopteres ugrásnál, a Magyar Honvédség 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóaljának kiképzése közben ért szörnyű baleset egy rutinos ejtőernyőst.
Gál Szabolcs törzsőrmesternek a Blikk információi szerint kinyílt az ernyője, de az ugrást figyelő ejtőernyősök szerint valahogy kicsúszhatott a kezéből az ernyő kupoláját irányító zsinór. (add tovább a cikket ,oszd meg minden ismerősödnek + küld el mindenkinek messengerbe köszönöm!) A balesetet szenvedett kiképzőnek ugrás után kinyílt az ernyője, társai szerint az irányító zsinórral volt baj. Gál Szabolcs a szemtanúk szerint 100 km/óra sebességgel csapódhatott a Szolnok melletti szandai rét földjébe április 25-én délután. Ha az ernyője nem nyitott volna nem is élte volna túl a zuhanást, így is borzasztó sérüléseket szenvedett. Koponyáját megmentette az ugrásoknál kötelezően viselt sisak, de így is súlyos agyrázkódást szenvedett. Szerencsére az első orvosi szakvélemények szerint a gerincvelő talán nem sérült, így a bénulást megúszhatja a fiatal sportember, de így is nehéz és hosszas lesz a gyógyulása. A sérült honvédet azonnal, helikopterrel szállították a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjába, ahol folyamatosan műtik. (add tovább a cikket ,oszd meg minden ismerősödnek + küld el mindenkinek messengerbe köszönöm!) - A fiamnak ma rendbe rakták a lábát, de most öt napon keresztül nem nyúlhatnak hozzá, csak megfigyelik, ezért sok vér kell neki - mondta lapunknak a katona édesapja.
- Az orvosi beavatkozásokhoz és a gyógyulásához rengeteg vérre van szüksége. Szerencsére a vércsoportja olyan, hogy bárki adhat neki vért, hónapokon át szüksége lesz a vérre, megkérünk mindenkit, segítsen, élnie kell egy egy éves gyermek édesapjának, egy remek sportembernek, remek katonának - mondta a Blikknek egy rendőr, aki a hírre az ORFK Teve utcai központjából rohant át a két saroknyira levő kórházba vért adni több kollégájával együtt. (add tovább a cikket ,oszd meg minden ismerősödnek + küld el mindenkinek messengerbe köszönöm!) Gál Szabolcs viágbajnok magyar katonai ejtőernyős csapat tagja. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal