Országos GYÁSZ: Bekövetkezett a SZÖRNYŰ TRAGÉDIA! Most közölték a rettenetes hírt! Tragikus hirtelenséggel meghalt a legendás magyar főorvos, rengetegen szerették és gyászolják



Gyászol az ország: egy kiváló főorvost veszítettünk most el! Rossz hír érkezett. Nemrég erősítették meg, hogy súlyos betegségben elhunyt az ország egyik kiváló sebész főorvosa, Dr. Svébis Mihály. Mindössze 68 éves volt. A szomorú hírt a Bács-Kiskun megyei Oktatókórház közösségi oldalán jelentették be munkatársai.
"Csendben búcsúzunk. Hisz nincsenek szavak. Csak a fájdalom és az üresség. Egy intézmény gyászol. A magyar egészségügy gyászol. Munkatársak, betegek, rokonok, barátok, mind, akik ismertük, szerettük, mind akik életünket, gyógyulásunkat neki köszönhetjük. A legkiválóbb, legjobb főigazgatót, főnököt, orvost, sebészt, barátot, embert veszítettük el. Neve intézményesült, és egybeforrt a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház nevével. 26 évig volt intézményünk elsőszámú vezetője, főigazgatója.
Földi léte utolsó napjáig irányította a kórházat, szellemiségével pedig mindörökké. Pótolhatatlan veszteség. Kősziklaként tűrte betegségét, az utolsó pillanatig, fájdalmat és lehetetlent nem ismerve vezette a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházat, és megyei intézményvezetőként, a megye egészségügyi intézményeit” – olvasható a bejegyzésben, amit a kórház összes dolgozója aláírt tisztelete jeléül. Az Origo értesülése szerint Dr. Svébis Mihály címzetes egyetemi docens, Kecskemét, Újhartyán és Dunapataj Díszpolgára, Tiszteletbeli Székely, A Magyar Kórházszövetség egykori elnökhelyettese, sebész főorvos óriási veszteség most a közösségnek. Szakmailag és emberileg is kiváló személyiség volt, aki iránymutatásával és tudásával egy szebb, egészségesebb jövőért tett. Nyugodjék békében!

AKTUÁLIS:

Főoldal