MOST ÉRKEZETT! Hivatalos Nébih közlemény! Súlyosan mérgező az ALDI egyik népszerű terméke, amit rengetegen vásároltak meg eddig! Azonnali visszahívás! Ha ILYET vett, semmiképpen NE fogyassza el!!


Veszélyes anyag van az Aldi gyorsfagyasztott termékében, ezt ne fogyassza el! A Gartengold vágott sárga hüvelyű zöldbab 1000 grammos kiszerelésű, gyorsfagyasztott termékben nem zárható ki egy veszélyes, súlyosan mérgező gyomnövény, a csattanó maszlag jelenléte.
Ezért a forgalmazó, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. termékvisszahívást jelentett be. Az üzletlánc tájékoztatása szerint a Hungarofreeze s.r.o. által beszállított termék minden üzletükben elérhető volt, értékesítését azonnal felfüggesztették. A csattanó maszlag úgynevezett tropán alkaloidokat (például atropint) tartalmazó, mérgező gyomnövény – írta a Nébih.
A tropán alkaloidok nagyobb mennyiségben a szervezetbe kerülve befolyásolják a központi- és a vegetatív idegrendszer működését. Szájszárazságot, pupillatágulást, szívritmuszavart, és egyéb idegrendszeri tüneteket okozhatnak. A visszahívással érintett termék adatai: Termék neve: Gartengold vágott, sárgahüvelyű zöldbab (gyorsfagyasztott) Probléma jellege: Csattanó maszlag lehetséges jelenléte. Bejelentő: ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. Beszállító: Hungarofreeze s.r.o. Kép a termékről:
Forrás: Nébih.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal