MOST ÉRKEZETT! Figyelem nyugdíjasok, ITT a szenzációs ÖRÖMHÍR!! JÚNIUSBAN jön az újabb nyugdíjemelés! Ennyit nő:


Júniusban ennyivel emelkedhetnek a nyugdíjak! A Miniszterelnökség megerősítette, hogy júniusban újabb, inflációkövető nyugdíjemelés várható, amennyiben a vártnál nagyobb mértékben emelkednek az árak. A visszamenőleges emelés mértéke nagyjából 3,2 és 4 százalék között lehet majd a jelenlegi várakozások szerint.
Legutóbb januárban hajtottak végre emelést, akkor öt százalékkal növelték a nyugdíjakat. A költségvetési törvény háromszázalékos emelést ír elő, de a magasabb emelés sem tudta korrigálni a magas inflációt. Emiatt lesz szükség idén nyáron a nyugdíjak újabb növelésére. Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára a választás előtt még csak arról beszélt, hogy „ha a folyamatok szükségessé teszik, nyáron évközi nyugdíjemelés következik”.
Most az ATV a Miniszterelnökségnél kérdezett rá arra, hogy tartják-e ezt az ígéretet, és várható-e nyugdíjemelés a nyáron. Válaszukban azt írták: Az inflációkövető nyugdíjemelést a kormány ebben az évben is garantálja. Ha a vártnál jobban emelkedik az infláció, akkor év közben, júniusban is nyugdíjemelést biztosít. A Pénzcentrum szerint az infláció miatt szükséges korrekció legalább 3,2 százalék lehet, de a mostani várakozások szerint a 4 százalék sem lehetetlen.
Attól függően, hogy júniusban végül mennyivel emelik a nyugdíjakat, elképzelhető, hogy még novemberben is egy újabb, visszamenőleges emelésre lesz szükség az infláció további növekedése miatt. A vártnál nagyobb áremelkedés miatt ehhez hasonlóan tavaly novemberben emelték meg visszamenőlegesen a nyugdíjak összegét. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal