Magyarok RENDKÍVÜLI FIGYELEM! MOST jött a kormány HIVATALOS bejelentése az Árstoppal kapcsolatban! EZEK A MINDENKIT ÉRINTŐ, SÚLYOS VÁLTOZÁSOK JÖNNEK MÁJUSTÓL:



Januárban született döntés arról, hogy a tavaly október 15-i áron lehet adni a boltokban az étolajat, kristálycukrot, búza finomlisztet, sertéscombot, csirkemellet és a 2,8 százalékos tehéntejet.
Később bekerült a listába a csirkefarhát is.Azóta sok minden történt. A szomszédban kitört a háború, jelenleg épp alakul a gázválság, miután az oroszok elzárták a lengyelektől és a bolgároktól a gázt - Magyarországra is Bulgárián keresztül érkezik földgáz, tehát ez még nekünk is fájhat.
Az üzemanyagok ára az egekben, az infláció elszabadult, Matolcsy jegybankelnök tegnap jelentette be, hogy két kemény év jön. Valójában egy globális gazdasági válság kapujában álunk, talán át is léptünk rajta... Most, a mai kormányülés után Orbán Viktor bejelentést tett:
Orbán Viktor bejelentette, hogy a kormány ma az üzemanyagárak és élelmiszerárak kérdésével foglalkozott. Egész Európában nőnek az árak, ennek elsődleges oka a háború, és amíg a háborúnak nincs vége, az árak növekedni fognak. Ezt azonban nem lehet tétlenül nézni - mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy a családok védelme érdekében épp ezért alkalmaz a kormány az üzemanyagárak és bizonyos alapvető élelmiszerek árai esetén árstopot illetve ársapkát. Ezen intézkedések határideje azonban hamarosan lejár, ma döntenünk kellett, mi legyen.
A kormány ezért most úgy döntött, hogy az üzemanyagok és a korábban kijelölt élelmiszerek tekintetében az árkorlátozó intézkedéseket meghosszabbítják július 1-ig. Mindent megteszünk, hogy védjük a családokat - zárta rövid mondanivalóját Orbán Viktor. írta a - Blikk.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal