Ma a jó idő okán elmentünk a gyerekekkel fagyizni. Amikor megláttam mennyibe kerül egy gömb fagyi köpni nyelni nem tudtam..!! - Mi a fene történik a világgal?


“Ma a jó idő okán elmentünk a gyerekekkel fagyizni – Amikor megláttam mennyibe kerül egy gömb fagyi köpni nyelni nem tudtam. A három gyerkőc és az én fagyim összesen 4000 forintba került!!! Mi a fene történik a világgal?
Már luxus lesz egy gömb fagyi is? A szegény gyerekek azt sem fogják tudni milyen íze lehet a fagyi ha így haladunk. Nem azt mondom, hogy minden garast a fogamhoz verek de ez azért fájt.” Ilyen árakra számítson, ha egy gombóc fagylaltot venne. Hideg a fagylalt, de nem annyira, hogy be tudja fagyasztani az árát.
A fagylalt árát is jelentősen befolyásolja a rekordszintű élelmiszerinfláció, a forint gyengélkedése az euróval szemben, a munkaerőhiány, vagy az energiaköltségek növekedése – közölte Erdélyi Balázs a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke a Pénzcentrumnak. „A kedvezőtlen körülmények miatt idén nagyobb áremelés tapasztalható a fagylalt árában is, amíg tavaly 300-350 Ft körül volt a legtöbb helyen egy gombóc ára, idén az átlagos ár valahol 400-450 Ft körül van” – jelentette ki Erdélyi Balázs. Szerinte nagy segítség lenne a szakmának, ha a tölcséres fagylaltot 5%-os áfakulccsal lehetne értékesíteni a jelenlegi 27 helyett.
Szóba került az Év Fagylaltja verseny, amelyről az elnök közölte, hogy idén is meg lesz tartva, jelenleg több város vezetésével tárgyalnak. „Az országjáró fagylalt roadshow és fagylalt fesztivál mindig rengeteg embert vonzott. Békéscsaba, Balatonfüred és Hajdúszoboszló is a lehetséges helyszínek között van.” Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal