Ha te is szoktál 40 fokon mosni, Hatalmas hibát követsz el! Mégpedig EZÉRT: - Erről jobb ha tudsz!



Ha te is szoktál 40 fokon mosni, Hatalmas hibát követsz el! Mégpedig ezért: Szakértők szerint nem ajánlott a ruhákat 40 vagy annál alacsonyabb hőfokon mosni. Hogy miért? Így nem tudunk megszabadulni a makacs foltoktól, és a baktériumokat sem pusztítja el az alacsony hőfok.
Ruháinkban számos láthatatlan baktériumok van, még azokban is, amelyekről alapból azt feltételeznénk, hogy nem is túl piszkosak. Kutatások szerint bebizonyosodott, hogy egy-egy ruhadarabban közel 1 millió baktérium is lehet, egyesek ezek közül teljesen ártalmatlanok, de vannak olyanok is, amelyek veszélyesek lehetnek. Hogy megszabaduljunk tőlük, muszáj magasabb hőfokon mossunk. Az egyik legellenállóbb baktérium a Staphylococcus aureus, annak érdekében, hogy ne fertőződjön a szervezetünk általa, muszáj magas hőfokon mosnunk. A 40 fokon való mosást mindenképp túléli, a szervezetbe jutva pedig tüdő-, és húgyúti problémákat okoz.
A mosógépből átjut a fehérneműkre, és így terjed tovább. Tanulmányok alapján azt is kimutatták, hogy, ha alacsony hőfokon mossuk a ruhákat, a vírusok csupán 6%-a pusztul el. Arra is oda kell figyelni, hogy a lehető legkörnyezetbarátabb, de mégis hatékony mosószert válasszuk. A baktériumoktól csak akkor szabadulhatunk meg 100%-ban, ha minimum 60 fokon mossuk a ruhákat. tudasfaja.com

AKTUÁLIS:

Főoldal