ALIG pár perce jelentették be! Ez durva, de igaz! Itt a terv arra, mi lesz, ha elfogy az orosz gáz: EZEK a tilalmak jönnek a háztartásokban!!


Nem szokványos lépéseket fontolgatnak a németek a gázmegtakarítás érdekében. A Szövetségi Hálózati Ügynökség új vezetője, Klaus Müller arra kéri a vállalatokat és a polgárokat, hogy csökkentsék gázfogyasztásukat. Amennyiben ez nem valósul meg, komoly korlátozások lépnek életbe.
Arra a kérdésre, hogy a szaunákat és a nagy lakásokat a jövőben is folyamatosan fűthetik-e, határozott választ adott: Nem, szerintem gázvészhelyzetben ez már nem lenne indokolt. A magánfogyasztás még mindig túl magas. Az európai szabályozás szerint kiemelten védettek a magánháztartások, de a távhőellátásért felelős kórházak és gáztüzelésű erőművek is. “Az igaz, hogy a magánfogyasztók korlátlan védelmét nagyon nehéz kivitelezni”– mondja Müller.
Vészhelyzetben meg kell határozni a legfontosabb ágazatokat és cégeket. Ilyenek például az élelmiszer- és gyógyszeripari cégek. A következő riasztási szinten a fogyasztóknak korlátozniuk kellene magukat. Ha az ukrajnai háború tovább fokozódik, és a szövetségi kormány újabb riasztási szintet rendelne el, akkor eljön az idő a magánszemélyek fogyasztásának korlátozására is. – Három paraméterrel lehet elkerülni a gázvészhelyzetet: ha sikerül csökkenteni a fogyasztást.
Ha sikerül több gázhoz jutnunk. És ha sikerül közben feltölteni a tárolótartályokat – mondta. Vészhelyzetben a gáz jelenleg nyár végéig vagy kora őszig tartana ki. A gáztárolási szint Németországban jelenleg, a fűtési időszak végén lényegesen alacsonyabb az ilyenkor megszokottnál. A közelmúltban emiatt már sok szakértő szót emelt, és felhívta a figyelmet a takarékos gázfogyasztásra. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal