A HÍR IGAZ!!! Márki-Zay Péter hivatalosan is bejelentette: OLYAN hírrel állt elő, AMIT ALIG HISZÜNK EL, pedig igaz!!!!


Márki-Zay Péter hivatalosan is bejelentette: új pártot épít. Elmondása szerint egy jobbközép néppártot épít majd, amely „az Európai Néppárt hazai partnereként két év múlva elindul az EP-választáson, és addig is teljes erővel szervezi az ellenállást, valamint kiáll a politikai okból meghurcolt ellenzékiek mellett.”
„Éppen most van itt az ideje, hogy egy, a jobboldaliak széles körében is elfogadható párttal erősödjön az ellenzék, ahol a korrupció vagy a szélsőségesség fel se merülhet” – kezdte legfrissebb Facebook-bejegyzését Márki-Zay Péter, aki az egységes ellenzék miniszterelnök-jelöltjeként, illetve Hódmezővásárhelyen is vereséget szenvedett az idei parlamenti választásokon. Az ellenzék egykori miniszterelnök-jelöltje ugyanebben a posztjában jelentette be, hogy jobbközép néppártot épít.
Fontos, hogy létrejöjjön egy jobbközép szavazóknak elfogadható néppárt, amely az Európai Néppárt hazai partnereként két év múlva elindul az EP-választáson, és addig is teljes erővel szervezi az ellenállást, valamint kiáll a politikai okból meghurcolt ellenzékiek mellett. Nem engedhetjük el azoknak a fiataloknak a kezét, akik az elmúlt hetekben annyi munkát tettek a rendszerváltásba – írta Márki-Zay, aki szerint a Fidesz „a nem tolvaj jobboldaliak számára nyilván vállalhatatlan. Persze, a mai Magyarországon a vidéki kistelepülések és a legszegényebbek eléréséhez ennek a pártnak teljesen új szerepet kell találnia”. A volt miniszterelnök-jelölt új pártjában nagyon számít 120 Kossuth-körére a 27 ezer szavazatszámlálóra, amiként több tízezer aktivistára is.
„Mostantól nem ellenzék, hanem ellenállás van” – zárta posztját. A politikus már korábban, az ellenzéki előválasztás után beszélt egy új párt és önálló parlamenti frakció alapításáról és akkori szándéka szerint az új jobboldali formáció két pártra épült volna: a Gémesi György-féle Új Kezdetre és a Pálinkás József vezette Új Világ Néppártra. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal