Súlyos milliókba került Damu Roland temetése.. Ma a sírjánál jártunk, és EZT a végtelenül szomorú látványt tapasztaltuk..


Damu Roland tavaly decemberben hunyt el, de csak február 22-én temették el. A színész búcsúztatóját barátja, Szilágyi Zsolt szervezt meg, és ő állta a költségeket is. Hetekig vitatkoztak a rokonok azon, ki temesse el Damu Rolandot. A színész nagynénje azt állította, hogy Damu a halála előtt őt kérte meg arra, hogy szervezze meg a búcsúztatóját, és ne is engedjen oda más családtagokat, a színész szüleit sem.
Végül Roland édesapja és barátja gondoskodott a szertartásról, a költségeket Szilágyi Zsolt állta. “Bolla Róbert színész mondta fel a temetésen elhangzott hanganyagot Roland életéről és munkásságáról, amit egy profi stúdióban vettünk fel. A síremlék olasz impala gránitból készült, amelybe Roland aláírását is bevésettük egy idézet mellett: „Amikor a lelkem roskadozva vittem, csöndesen és váratlanul átölelt az Isten” – mondta a Blikknek Zsolt, aki halotti tort is tartott a szertartás után. Ennek összege meghaladta a 3 millió forintot, a síremlék pedig másfél millióba került.

Olasz gránit síremlék őrzi Damu Roland emlékét. Ahhoz képest, hogy mennyi harc volt a temetéssel kapcsolatban, a nagynéniék oldaláról természetesen senki nem állt sorba, hogy beszálljon a szertartás bármilyen költségeibe. Erre azonban már Roland halála után nem sokkal is számítottam, és úgy is készültem, hogy én finanszírozom és szervezem a temetést. Így is lett” – mesélte Damu barátja. A színész édesapja, Rudolf örül, hogy a fia végre méltó helyen nyugszik a Farkasréti temető művészparcellájában. – Szép szertartás után olyan sírkő alatt nyugszik a fiam, amilyet megérdemelt – mondta a Blikknek az édesapa.
Nagy nevű művészek között nyugszik: Damu Rolandot a Farkasréti temető művészparcellájában helyezték örök nyugalomra, híres művészek, írók, politikusok, színészek szomszédságában. Itt nyugszik többek között Oszter Sándor, Hofi Géza, Illyés Gyula, Weöres Sándor, Kaffka Margit, Jávor Pál, Pilinszky, Gobbi Hilda, Déry Tibor, Örkény István, Ruttkai Éva, Karády Katalin, Domján Edit, Fedák Sári, Nádasdy Kálmán, Tolnay Klári, és Kabos Gyula is.

AKTUÁLIS:

Főoldal