Putyin háborújának egyik legnagyobb vesztese Mészáros Lőrinc. Teljesen összeomlott, mikor megtudta, hogy EKKORA vagyont bukott:


A leggazdagabb magyarok vagyonáról ugyan nem vezet valós idejű listát a Forbes, sok gazdasági szereplő becsült vagyonának jelentős részét a tőzsdei érdekeltségeik értéke teszi ki, emiatt nyomon követhető a vagyonok egy részének pillanatnyi alakulása is.
A lap megnézte, hogy az orosz-ukrán háború kirobbanása óta mennyit csökkent a leggazdagabbak tőzsdéről származó vagyona, és a következőképpen alakult a sorrend a zuhanás mértékének megfelelően:
Rahimkulov Ruszlán és Timur: 118,7 milliárd forint

Csányi Sándor: 24,6 milliárd forint

Mészáros Lőrinc: 21,6 milliárd forint

Jászai Gellért: 7,9 milliárd forint

Veres Tibor: 4 milliárd forint

Sinkó Ottó és Lakas Péter: 479 millió forint
Ugyan Csányi valamivel többet veszített a háború miatt a tőzsdén, mint Mészáros, azon a listán, amelyen az amerikai Forbes az egymilliárd dollárnál nagyobb vagyonnal rendelkező személyeket tartja számon, az OTP-vezér megelőzte Orbán Viktor barátját.
Ennek oka, hogy a szingapúri kitettségek miatt Csányi vagyonának jelentős részét nem forintban, hanem euróban, dollárban és szingapúri dollárban számolják, Mészáros dollárra átszámított vagyona pedig szignifikánsabban megcsappant a történelmi mélypontra kerülő forint miatt. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal