Kedves mindenki.. Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a 6 éves Szofika a mai napon meghalt. Próbált harcolni, de EZ a szörnyűség elvette tőlünk..! Meghalt, mert..


Az ukrán rendőr egész családját „megölték Putyin gengszterei”, miközben ő járőrözött: a betolakodók elől menekülő kisfiút és hatéves húgát anyjukkal és nagyszüleikkel együtt agyonlőtték Oleg Fedko elvesztette feleségét, Irinát (27), gyermekeit Szofiát (6 éves), Ivánt (6 hetes), szüleit, idősebb Olegot (56) és Annát (56) A rendőr bátyja, Denis éppen az anyjukkal telefonált, amikor golyók dördültek ki, majd csend következett.
Eddig 16 ukrán gyerek halt meg, köztük a hétéves Alisa Hlans, aki öt másik gyermekkel együtt meghalt az óvodai robbantásban. Ma derült ki, hogy egy ukrán rendőr elvesztette az egész családját, beleértve hatéves lányát és hathetes kisfiát, miután anyjukkal és nagyszüleikkel agyonlőtték őket. A 30 éves Oleg Fedko járőrözött, amikor szerettei meghaltak. A katonák tüzet nyitottak két autóra a dél-ukrajnai Novaja Kahovka közelében.
A hatéves Szofia Fedko, illetve testvére Iván, aki mindössze hat hetes volt, a gyerekek anyjával, Irinával (27) és két nagyszülőjével – mindketten 56 évesek – egyszerre haltak meg. Oleg testvére, Denis Fedko elmondta, hogy az anyjával beszélt telefonon. „Beszéltem az anyámmal” „Folyamatosan hallottam anyám kiabálását, hogy gyerekek vannak [az autóban], és „hogyan tehetik ezt?”. A támadás kezdetének leírásakor a következőket mondta: „Hallottam, hogy a kis Ványa [Ivan] hangosan sír. Még csak másfél hónapos volt. És akkor lövéseket hallottam.
Utána csend volt, majd ismét lövések. Két sorozat volt, mindegyik két-három lövés hosszú. Rájöttem, hogy végeznek velük. A tragédia egy újabb példája annak, hogy Putyin háborúja minden ukránt köztük a gyerekeket sem kíméli. A hat éves Szofia Fedko kisöccsével együtt meghalt, amikor a csapatok tüzet nyitottak a családi autóra, és az anyja, Irina is meghalt. Sofia apja, Oleg (a képen a feleségével) rendőrként dolgozott, amikor családja meghalt Oleg és Irena a lányukkal, amikor két éves lett.
A párnak nemrég született második gyermeke, egy kisfia. aki szintén belehalt a támadásba. Végeláthatatlan sorokban érkeznek az ukrán menekültek Magyarországra – 600 000 menekült jöhet az országba Oleg Fedko (56) és Anna Fedko (56) nagyszülők is meghaltak, és elűzték a családot déli városukból az oroszok megszállása után.

AKTUÁLIS:

Főoldal