Országos BOTRÁNY! Az Ukrán vezető Magyarországot, a MAGYAROKAT, Budapestet szidta - vádolta! Durván nekiesett a magyar kormánynak is. Amit mondott, az mindannyiunk magyarságát sérti!! FIGYELJÉK:


Országos BOTRÁNY! Az Ukrán vezető Magyarországot, a MAGYAROKAT, Budapestet szidta - vádolta! Durván nekiesett a magyar kormánynak is. Amit mondott, az mindannyiunk magyarságát sérti!! FIGYELJÉK: „Olcsó orosz gázt akartok? Vagy a Kárpátalját?” – Durván nekiesett az ukrán vezető a magyar kormánynak:
Szerinte hátba támadják az országát Súlyos vádakkal illette Magyarországot Irina Verescsuk, Ukrajna miniszterelnök-helyettese. A politikus asszony Facebook-bejegyzése szerint hazánk oroszbarát politikát folytat. - Még az egykori Szovjetunió területéről érkező oroszországi műholdak sem mindegyike működik úgy, ahogy most a hivatalos magyar vezetés.
Mindez kellemetlen meglepetést okoz, különösen az ukrajnai magyarok körében, akik közül sokat személyesen ismerek – írta a közösségi oldalán Verescsuk. Verescsuk szerint meg van az oka, hogy Magyarország miért nem támogatja az Oroszország elleni szankciókat, miért nem engedi át a területén más országokból Ukrajnának szánt fegyverszállítmányokat. Mi az? Olcsó orosz gázt akarsz? Vagy talán a mi Kárpátaljánkat akarod?
Vajon valóban azok szerepét töltenék be a magyarok, akik megpróbálnak hátba szúrni minket a nehéz időkben? Miért? Az oroszok nyersanyagáért? Verescsuk szerint Budapest nem tud majd "összekacsintani az oroszokkal" és profitálni a szomszédos ország nehézségeiből. Azt tanácsolta Magyarországnak, hogy „álljon a civilizált világ oldalára”.
Orbán Viktor magyar miniszterelnök március 21-én az Európai Tanács elnökével, Charles Michellel folytatott videómegbeszélésen kijelentette, hogy Ukrajna feletti repüléstilalmi övezet létrehozása veszélyes, és Magyarország a NATO közelgő brüsszeli csúcstalálkozóján ellenezni fogja ezt a javaslatot – írta az Izvesztyija című lap. - Blikk.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal