FIGYELEM! Most jelentkezett Orbán Viktor Londonból! Megszületett a súlyos döntés az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban! OLYAT jelentett be, ami mindenki életét érintik!


Véget ért a V4-es miniszterelnökök és a brit miniszterelnök csúcstalálkozója Londonban. Orbán Viktor Facebook-oldalán jelentkezett be utána: egyértelművé tette, hogy nem támogatja az oroszok elleni szankciókat az olaj és a gáz területére vonatkozóan.
A háború témája minden más témát elsöpört – kezdte Orbán. Kifejtette, az világos, hogy mindannyian abban vagyunk érdekeltek, hogy ez a háború minél hamarabb és tárgyalásos úton lezáruljon. Mindent megfognak tenni azért, hogy a béke helyreálljon. Beszéltek a gazdasági szankciók hatásairól is: “”ezt mindenki megszenvedi egész Európában, Magyarország sem kivétel.
A szankciók további kiterjesztése az energiaszektorra, az olaj- és a gázszektorra, aránytalanul nagy terhet jelentene Magyarország számára. Ezért világossá tettem, hogy mi elítéljük Magyarország fegyveres támadását, elítéljük a háborút is, de azt nem fogjuk hagyni, hogy a háború árát a magyar családokkal fizettessék meg. Ezért a szankciókat az olaj és a gáz területére nem szabad kiterjeszteni. – jelentette ki Orbán.
Elmondta, hogy hazánkba a kőolaj és földgáz nagy része Oroszországból érkezik és a magyar családok 90 százaléka gázzal fűt, gáz és olaj nélkül egyszerűen nem működik a gazdaság. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal