MOST ÉRKEZETT: Zelenszkij rendkívüli bejelentést tett! HATALMAS fordulatot vett a háború! ERRŐL minden Ukrajnáért imádkozó embernek tudni KELL:


Zelenszkij állítja, több mint 30 települést foglaltak vissza. Kijev környékén már a harmadik védelmi gyűrűt építik ki az ukránok. „Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok hetek óta tartanak, az orosz erők több ezer civil életének vetettek véget.
Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteki videoüzenetében azt mondta, hogy az Ukrajna elleni teljes körű háború kezdete óta mostanáig az ukrán erők Kijev megyében több mint harminc települést foglaltak vissza, amelyeket ideiglenesen megszálltak az orosz csapatok. Nem részletezte, hogy mely településekről van szó. Olekszandr Hruzevics, az ukrán szárazföldi erők parancsnokhelyettese az ukrajnai médiaközpontban tartott utájékoztatóján arról beszélt, hogy az ukrán csapatok már a harmadik védelmi gyűrűt építik ki a főváros, Kijev körül.
Elmondása szerint a Dnyeper folyó jobb partján, a fővárostól csaknem 70 kilométerre állították meg az orosz erőket, amelyek ezáltal csakis rakétatámadásokat tudnak végrehajtani Kijev ellen. A bal parton is megállították a támadók előrenyomulását – idézte az Ukrajinszka Pravda hírportál. A katonai vezető azt mondta, hogy korábban már létrehoztak két védelmi kört, aminek köszönhetően Brovari és Boriszpil irányában az ellenség felhagyott a támadó hadműveletekkel. Az orosz erők ugyanakkor „cinikus módon” a polgári infrastruktúra ellen mérnek csapásokat. Minden város „védelmi erőddé” vált a régióban – fogalmazott.
Arról is beszélt Hruzevics, hogy jól működik a légvédelem a főváros és környéke felett, elismerte azonban, hogy mégis csapódnak be rakéták a településeken lakóházakba és infrastrukturális létesítményekbe. „Két fő irányból hajt végre az ellenség rakétacsapásokat: a Fekete-tenger és Fehéroroszország felől” – magyarázta. Azt is elmondta, hogy a ukrán légvédelem megfelelő hatékonysággal semmisíti meg a rakétákat még a levegőben, de jelenleg egy olyan rendszeren dolgoznak, amely még inkább segíthet elkerülni, hogy a rakéták a civil objektumokba csapódjanak be.
Azt is mondta a parancsnokhelyettes, hogy hatékony szabotázsellenes rendszert hoztak létre a fővárosban: az elmúlt napokban több mint száz szabotőrt lepleztek le és semmisítettek meg, a háború kitörése óta pedig több mint 35 szabotázs- és felderítőcsoportot likvidáltak. forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal