Most érkezett a tragikus hír! Gyászol a világ! Meghalt az Oscar-díjas színész, milliók NAGY kedvence! - Összetörtek a rajongók, hogy nincs többé!


71 éves korában elhunyt az Oscar-díjas William Hurt! Thaddeus Ross tábornok nincs többé. Habár a 80-as években kisebbfajta szexszimbólumnak számított, William Hurt az elmúlt generációk emlékében leginkább karakterszínészként élt, leginkább Thaddeus Ross tábornokként, aki anno jól megszorongatta a Bosszúállókat a Szokóviai Egyezménnyel.
A Marvel Moziverzum rajongói talán nem tudják, hogy egy Oscar-díjas színész játssza a szeretve utált tábornokot, akit karrierje során négy alkalommal jelöltek a legrangosabb díjra, és aki a 80-as években megannyi nagy presztízsű tűnt fel, míg a 90-es években pedig kisebb, de emlékezetes darabokban szerepelt.
Egyszerre fájdalom és izgalom ezeket felsorolni, hisz a rezüméjén olyan filmek szerepelnek, mint A test melege című erotikus thriller, A pókasszony csókja című melegdráma (amiért Oscarját nyerte), az Egy kisebb isten gyermekei vagy az Alkalmi turista, melyek rendre ott szerepeltek a díjátadókon, vagy később a Füst, a Dark City vagy a Dűne tévés változata, melyben Leto Atreidest alakította.
Utolsó Oscar-jelölését az Erőszakos múltért kapta, melyben mindössze 10 percet játszott, mégis behúzta a nominációt, és aztán jött a Marvel Moziverzum kicsi, de szignifikáns szerepe, melyet A hihetetlen Hulkban öltött magára először és a Fekete Özvegyben utoljára. Az 1950-ben született és Washingtonban nevelkedett színész sosem volt annyira egoista, hogy magának követelje a vásznat, de valahogy mindig betöltötte azt, amint megjelent.
William Hurt természetes körülmények között, családja társaságában hunyt el 71 évesen, írta fia egy nyilatkozatban. Egy legendával lett kevesebb.

AKTUÁLIS:

Főoldal