JAJ NE! Ismét megtörténik?! Míg a világ a háborúra figyel, addig két éve nem látott koronä vírus járvány bontakozik ki Kínában. ITT vannak a részletek:


Míg a világ a háborúra figyel, addig két éve nem látott koronavírus-járvány bontakozik ki Kínában. Az omikron és a delta variánsok terjedése miatt Kínában több mint két éve nem látott erősségű koronavírus-járvány van kibontakozóban – hívja fel a figyelmet az Euronews.
Az Euronews ismertette, hogy vasárnap majdnem 3400 új fertőzöttet jelentettek, amely a legmagasabb szám 2020 februárja óta, és nagyjából a kétszerese az egy nappal korábbi adatnak. Az MTI pedig arról tájékoztatott, hogy emberek millióit érintik az újabb koronavírus-járványhullám megfékezésére bevezetett korlátozások Kínában, ahol a hatóságok a járványkezelés terén továbbra is ragaszkodnak a rendkívül szigorú, “zéró-Covid” néven emlegetett stratégiához. A hatóságok vesztegzárat rendeltek el a dél-kínai Sencsenben, miután egy nap alatt több mint hatvan, új fertőzést regisztráltak a mintegy 17,5 millió lakosú városban.
Sencsen, ahol február vége óta próbálják megfékezni az omikron variáns terjedését, Hongkonggal határos és az ország egyik fontos technológiai és pénzügyi központja. A város teljes lakosságát három körben fogják tesztelni. A hatóságok elrendelték, hogy a Sencsenben működő vállalatok függesszék fel tevékenységüket, vagy oldják meg munkavállalóik számára az otthoni munkavégzést. A felfüggesztés alól kivételt jelentenek az élelmiszer-ellátással és egyéb, nélkülözhetetlennek ítélt tevékenységgel foglalkozó vállalatok.
Átmenetileg szüneteltették továbbá a buszok és a metró közlekedését, a város lakóit pedig felszólították, hogy csak a napi szükségletek beszerzésére hagyják el otthonukat. Kína szárazföldi részén az elmúlt hét során az újonnan azonosított, belföldi fertőzésből eredő Covid-esetek napi száma a 2020-as, legelső járványhullám óta nem látott szintre emelkedett. Szombaton kiugróan sok, több mint háromezer, tünetekkel rendelkező fertőzöttet regisztráltak, akit az ország 16 tartományában, és négy nagyvárosában – köztük Pekingben és Sanghajban – diagnosztizáltak. A legtöbb – több mint 3000 – új esetet az északkelet-kínai Csilin tartományban azonosították március eleje óta, és az ország többi részén regisztrált fertőzöttek jelentős részét is a csilini járványgóccal hozták összefüggésbe.
Csangcsunt, a tartomány 9 millió lakosú székhelyét szombaton vonták vesztegzár alá. A városban új, 1500 férőhelyes átmeneti kórház létrehozása folyik a fertőzöttek kezelésére. A helyi hatóságok emellett további ötezer új kórházi férőhelyet ígértek a következő napokra. Sanghajban arra kérték a lakosságot, hogy mondjon le minden halasztható utazást, és csak 48 órán belül készült, negatív eredményt mutató nukleinsavas vírusteszttel rendelkező utasokat engednek útra kelni, illetve a városba lépni. Vasárnaptól pedig felfüggesztették a városközi buszok közlekedését. Hasonló intézkedéseket vezettek be a kelet-kínai Csingtao városában is. Forrás: portfolio.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal