MOST ÉRKEZETT a rendkívüli bejelentés: Feladják a harcot az orosz katonák. DRÁMAI az oka:


Inkább kilyukasztják a benzintankot az oroszok, csak ne kelljen harcolniuknkább kilyukasztják a benzintankot az oroszok, csak ne kelljen harcolniuk A Pentagon hírszerzési forrásaira hivatkozva a The New York Times azt írja, hogy egész orosz egységek adják meg magukat, vagy lyukasztják ki szándékosan a harci járműveik benzintankját, magyarul szabotázst követnek el, csak hogy ne kelljen harcolniuk.
Amerikai hírszerzési információk szerint a Kijev felé araszoló orosz hadsereg katonáinak harci szelleme, morálja meglehetősen alacsony szinten van, aminek a legfőbb oka, hogy általános hadkötelezettség következtében besorozott fiatalok igencsak gyengén kiképzett bakák. Mindezt tetézik az utánpótlás nehézségei, az üzemanyaghiány és az, hogy sokszor nincs mit enniük a katonáknak, késik az ellátmány. Ennek az a következménye, hogy a katonák nem égnek a vágytól, hogy harcolhassanak.
Sok esetben inkább komplett egységek leteszik a fegyvert, illetve szándékosan lyukat ütnek a harckocsijuk vagy a teherautójuk benzintankján, mert így azt mondhatják, hogy tönkrement a jármű, és nem kell harcolniuk. Az orosz katonák harci kedvének a vártnál és a vezetőik által beharangozottnál jóval hevesebb ukrán ellenállás sem tesz jót. A Pentagonból kiszivárgott hírek arról nem tesznek említést, mennyire általános ez a magatartás az orosz hadseregben.
Mindenesetre ha igazak ezek a hírek, akkor ez magyarázza, miért lassult le cammogássá annak a bizonyos 60 kilométer hosszú menetoszlopnak a mozgása, amely Kijev felé tart. A Pentagon hírszerzési adatai szerint annak a 150 000 orosz katonának, akiket összevontak az ukrán határon, már a 80 százalékát bevetették.
Ugyanezek a források azt is jelezték, hogy az olyannyira rettegett orosz légierő még mindig nem tudja biztosítani a légi fölényt Ukrajna felett, ugyanis az ukrán vadászgépek érzékeny veszteségeket okoznak az orosz repülőknek, nem is beszélve a vállról indítható Stingerekről vagy a még nagyobb méretű föld-levegő rakétákról. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal