MOST ÉRKEZETT: Putyin ma kiállt nyílvános beszédet tartani az ünneplő többszázezres tömeg elé... Utána hátborzongató dolog történt:


Az orosz elnök a Krím elfoglalásának nyolcadik évfordulója alkalmából tartott moszkvai ünnepségen mondott beszédet. Régóta nem látta ilyen egységesnek az orosz népet - ezt mondta ma Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke a moszkvai Luzsnyiki Stadionban tartott ünnepségen. Az orosz államfő szerint az ukrajnai "különleges művelet" célja az Ukrajnában élők megmentése a népirtástól.
Az orosz értelmezés szerint ugyanis továbbra sem háború zajlik Ukrajna területén, és az orosz nyilvánosság elől továbbra is elfedik a harci események valós pusztítását. Putyin többek között azt mondta az ünneplő tömegnek, rég látta ennyire egységesnek nemzetét, az orosz katonák fronton tanúsított hősiességét emelte ki, mondván: nem egyszer testükkel védik egymást a golyóktól - áll az Komszomolszkaja Pravda tudósításában.
Az államfő továbbra is kitart amellett, hogy az ukrajnai műveletek célja az ország "nácitlanítása": szerinte az ukrán erők a Donbaszban élők ellen etnikai indíttatású hadműveleteket indítottak az elmúlt években, nem is egyet. Putyin végül megköszönte a Krím népének döntését - mint ismert, 2014. március 18-án tartott, erősen vitatott tisztaságú népszavazáson csatlakozott az oroszok által annektált Krím Oroszországhoz, a döntést a nemzetközi közösség azóta sem ismerte el -, hozzátéve:
A Krím és Oroszország népének ugyanaz a sors jutott. A The Daily Mail tudósítása szerint az ünnepségen - melyen az orosz Belügyminisztérium adatai szerint kétszázezren vettek részt - az ünnepség egy pontján, Putyin beszéde alatt felharsant egy dal, mégpedig Oleg Gazmanov "A Szovjetunióban készült" dala, melynek nyitósora az alábbi: Ukrajna és a Krím, Belarusszia és Moldova, mind az én országom. íme a dal feliratozva:

AKTUÁLIS:

Főoldal