MOST ÉRKEZETT: Orbán Viktort "megfenyegették". Nem más, mint az Orosz.. Sokkoló mi áll a neki szánt üzenetben! NA ETTŐL féltünk sokan:


Az 1848-as forradalom évfordulója jön, és rezsicsökkentésről beszélnek? Nem szégyellik magukat? – mondta a budapesti ukrán nagykövet. Stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz.– mondta péntek délután egy konferencián a magyar nép felé Ljubov Nepop, Ukrajna budapesti nagykövete egy zárt körű konferencián Budapesten, írja a 444.hu.
Ezzel arra utalt, amit Orbán Viktor mondott a reggeli rádióinterjújában, hogy szerinte háború idején csak megfontoltan szabad reagálni, ezért stratégiai nyugalomba vonult az ügyben. Nepop megindultan beszélt a lap szerint arról, hogy a Nyugat nagyon elkésett a szankciókkal, pedig már a háború előtt kérték, hogy büntessék meg Oroszországot, hátha meg lehet előzni a legnagyobb bajt. Nektek fontosabb a rezsicsökkentés, mint az emberi életek? – mondta Nepop, hozzátéve:
Az 1848-as forradalom évfordulója jön, és rezsicsökkentésről beszélnek? Nem szégyellik magukat? Nem az emberi élet a fontos? Van joguk március 15-én ünnepelni azoknak, akiknek a szabadságnál a rezsicsökkentés fontosabb? Kérem, idén csak azok menjenek ki az utcára ünnepelni, akikben van bátorság kiállni a szabadság mellett! Később azt is elmondta, hogy azért kell most segíteni Ukrajnának, mert Ti lesztek a következők, Putyin nem fog megállni! Azt megköszönte a magyar kormánynak, hogy segítenek a menekülteknek, és hogy támogatták az EU-s szankciókat. Hozzátette, ha fegyvert nem is ad Magyarország, egyéb felszerelésekre nagyon nagy szükség lenne a túléléshez:
Generátorokra, hálózsákokra például. Bár jobb a magyaroknak, ha az ukránok harcolnak most azokkal a fegyverekkel, mintha majd nekik kell ezekkel védeni a határaikat. Arra emlékeztette még a magyarokat, hogy kárpátaljai magyarok is harcolnak is az oroszok ellen. Legyenek részesei a győzelmeknek, ez a magyar nemzet háborúja is az agresszor ellen. Forrás, 444.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal