MOST ÉRKEZETT: Életfogytig tartó börtön várhat Putyinra EZEKÉRT a háborús bűnökért!? “Putyin háborús bűnökért lesz felelősségre vonva..” - jelentette ki a külügyminiszter-helyettes! FIGYELJÉK miket tett:


“Putyin háborús bűnökért lesz felelősségre vonva…” – jelentette ki a külügyminiszter-helyettes az Oroszország által végrehajtott katonai műveletekre utalva. Úgy véli, hogy az orosz vezető háborús bűnök miatt fog a hágai törvényszék elé állni. Vlagyimir Putyin háborús bűnei:
Február 24-én Oroszország megtámadta Ukrajnát. Ettől a pillanattól kezdve szomszédaink földjén folyamatos harcok folytak Vlagyimir Putyin hadserege és a függetlenségüket védelmező ukrán hősök között. A legutóbbi béketárgyalások nem sokat segítettek itt. Putyin hadseregének katonai műveleteit brutális módon hajtják végre, célja az ukrán társadalom megfélemlítése és megadásra kényszerítése. Napról napra ártatlan emberek halnak meg szárazföldi hadműveletek és rakétatűz következtében. Teljes polgári infrastruktúra, beleértve a kórházakat és a lakótelepeket, semmisülnek meg.
Amint az ukrán média is beszámolt róla, az orosz hadsereg kazettás bombákat és termobarikus (vákuum) bombákat használ erre a célra. Mindkét „eszköz” tiltott – 2008-ban egy dublini konferencián 111 ország támogatta a kazettás bombák betiltását. Ez csak két példa a Putyin irgalmat nem ismerő hadserege által elkövetett háborús bűnökre. A civilekre nyitott tűz is bűncselekmény. Egy másik háborús bűn a kórházak elleni szándékos támadás. Piotr Wawrzyk lengyel külügyminiszter szerint Putyinnak a hágai Nemzetközi Törvényszék elé kell állnia a háború után a tetteiért…
“Ő INDÍTOTTA EL A HÁBORÚT. TUDNIA KELL, HOGY MILYEN ESEMÉNYEK TÖRTÉNNEK ÉS SEMMIT SEM TESZ ENNEK ELLENSÚLYOZÁSÁRA…” Egyesek Slobodan Miloševićhez hasonlítják, aki ellen 66 vádat emeltek. Köztük emberiesség elleni bűncselekmények, népirtás vagy a háborús egyezmények be nem tartása.

AKTUÁLIS:

Főoldal