Gyászhír! Összetört az ország! Elhunyt a híres magyar művészünk, milliók nagy kedvence. Újabb hatalmas veszteség érte az országot:



Gyász: Hajnalban meghalt a magyar művész. Két hónappal azután, hogy megkapta utolsó elismerését – a Magyar Kultúra Napján vette át „A Művelődésért” kitüntető díjat – elhunyt Balog Rudolf. A hegedűművész halálhírét az ÓMÉK – Olvasó Facebook-oldala közölte. Mindenki Rudi bácsija ma hajnalban ment el, örökre – olvasható a bejegyzésben.
Balog Rudolf 1936-ban született. Zenészcsalád tagjaként 6 éves korában a hegedű felé fordult figyelme. Édesapja nagybőgőn játszott, így egyértelmű volt kötődése a zene, a hangszerek irányába. Alkalmi zenekarokban játszott, majd 18 éves korában zenekarvezető lett.
1957-ben felkérték a nagyhírű Kohász Táncegyüttest kísérő népi zenekar vezetőjének. Számos külföldi szereplés során jó hírét vitték a magyar néptáncnak, népzenének és Ózd városának is. Felléptek például Romániában, az NDK-ban, Portugáliában, Franciaországban vagy Csehszlovákiában. 1983-ban Balog Rudolf prímásversenyt nyert. 2000. október 23-án kapta meg az Ózd Városért kitüntető díjat.

AKTUÁLIS:

Főoldal