FIGYELEM! HIVATALOS! NAGYON FONTOS bejelentést tett közzé a Katasztrófavédelem: ERRE a RENDKÍVÜL fontos dologra kérik a magyar embereket! EZ már nem játék, jobb ha MINDENKI tud ERRŐL:


Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a hivatalos Facebook oldalán tett közzé felhívást. A segélyhívó munkatársai sajnos gyakran kapnak téves bejelentést. Egy 2012-ben elfogadott törvény szerint szabálysértésnek minősül, ha valaki a tűzoltóknak vagy műszaki mentőknek szándékosan megtévesztő jelzést ad.
Az elkövetőt nemcsak pénzbüntetéssel, hanem elzárással is sújthatják, a tűzoltók helyszínre vonulási költségeit pedig vele fizettetik meg. A büntetés mégsem riasztja el a “telefonbetyárokat”. Egy friss megtévesztő bejelentés miatt felhívást tett közzé a Katasztrófavédelem. A tűzoltókat nemrég a Zalai megyei Türjén “látott” nagy, fekete füst miatt riasztották, ám a helyszínre érkező lánglovagok sem tűzre, sem füstre utaló nyomot nem találtak.
Nem pszichológusok, tűzoltók vagyunk! “Nem tudunk segíteni azon, aki azzal szórakozik, hogy szándékosan téveszt meg bennünket, tüzet jelent be, holott csak figyelmet szeretne kapni, hazudik, és ezt viccesnek tartja, az ingyenesen hívható segélyhívót használja, mert az úgyis kicseng, erőszakos, trágár, agresszív, mert más érzelmet nem ismer, vagy csak nem nőtt még fel, pedig már benőtt a feje lágya” – írja a Katasztrófavédelem a hivatalos oldalán.

AKTUÁLIS:

Főoldal