ELKÉSZÜLT! Súlyos tízmilliókba került Kis Grófo apjának síremléke - Hónapokig épült a monumentális gránitkripta, melynek kinézete rendesen megosztja az országot! EZT nézd meg! Szerinted milyen lett? (Fotók)


Tízmilliókba került Kis Grófo apjának síremléke – Hónapokig épült a monumentális gránitkripta. A szolnoki Kőrösi úti temetőben csodájára járnak Nagy Grófo síremlékének Másfél évvel ezelőtt hunyt el Kis Grófo szeretett édesapja, Nagy Grófo, azaz idősebb Kozák László. Óriási csapás volt a család számára, hogy a koronavírus elvette tőlük a família fejét, így érthető, hogy szerettek volna méltó búcsút venni tőle és impozáns síremléket emeltek emlékére, amely információink szerint több tízmillió forintba kerülhetett.
A zenészt nemcsak a családja, a barátai és ismerősei gyászolták, a teljes roma társadalom nagy veszteségként élte meg a halálát. Bár a búcsúztató idején még tombolt a járvány, Grófo családja óriási temetést szervezett, szerették volna, ha mindenki le tudja róni a tiszteletét, a családfő földi maradványait a roma hagyományok szerint helyezték végső nyugalomra a szolnoki temetőben. Az ország minden pontjáról érkeztek a megemlékezésre. A folklór zenész Nagy Grófot országszerte tisztelet övezte. A folklór királyaként tisztelt zenészt fehér selyembe burkolt üvegkoporsóban, négylovas hintóval, vörös szőnyegen szállították az impozáns kriptához, fájdalmas út közel három órán át tartott. Grófo mellé különleges hangszerét is eltemették a hatalmas, 4×4 méteres kriptába, kedvenc ruháival, szerettei fotóival.
A kripta lezárásakor annyi fehér galambot engedtek a magasba, ahány évet élt a zenész. Kettőt maga Kis Grófo is röptetett. De nem csak a temetés sikerült királyira, hanem Nagy Grófo emlékhelye is: a monumentális gránit építményt már egy héttel a tragédia után elkezdte építtetni a család, és nem kis munka illetve pénz van benne. A kripta befejezéséhez ugyanis idő kellett, a végeredményhez pedig mélyen a zsebükbe kellett nyúlniuk, de látva Kis Grofó és családja valamennyi tagja, végtelen tiszteletét, szeretetét és alázatát az egykori családfő felé kicsit sem meglepő, hogy több tízmilliós emlékhelyet építettek. A szolnoki temetőben azóta is csodájára járnak az emlékhelynek, amelyen Szűz Mária és Jézus szobra őrzi a zenész örök álmát. – Nem szeretnék dicsekedni, így nem nyilatkoznék arról, hogy mennyibe került a kripta – mondta szűkszavúan lapunknak Kis Grófo.
Úgy tudjuk, több hónapon keresztül készült az impozáns emlékmű és meglehetősen költséges volt. Több temetkezési vállalatot, kripta építésére specializálódott szakembert is megkerestünk, de szinte senki nem akart nyilatkozni, ám mindannyian megjegyezték, gyönyörű lett a végeredmény. Egyetlen sírkőmester volt hajlandó elárulni néhány részletet a kriptával kapcsolatban, azonban ő is a neve elhallgatását kérte. – Látszik, hogy hatamas munka van benne. Vagy sivakasi gold vagy brazil gold gránit az alap. A gránitot köbméterben mérik, ennek az anyagára minimum 20-30 millió forint volt, és akkor még ott van a munkadíj is. Általában a romák szoktak ilyen sírhelyeket emeltetni, a gránit pedig nagyon népszerű, hiszen akár száz évig is megőrzi a csillogását, időjárásálló, már az ókori Egyiptomban is előszeretettel használták. Az oszlopok tetején lévő feltehetően bronz szobrokkal együtt több tízmillió forintba kerülhetett az emlékhely emelése, gyönyörű munka, büszkék lehetnek rá – árulta el a szakértő lapunknak. Fotók:

AKTUÁLIS:

Főoldal