Több ezer ember kaphat behívóparancsot! ITT A döbbenetes bejelentés! Magyar fiatalok is kaphatnak behívóparancsot?! Kitört az ukrán-orosz háború!


Magyar fiatalok is kaphatnak behívóparancsot?! Kezdődik ukrán-orosz háború! Ukrajnában megkezdődött a tartalékosok behívása Behívót a 18 és 60 év közötti korosztályba tartozó tartalékosok kapnak, tisztek, altisztek és közállományú katonaként leszereltek egyaránt. Megkezdődött szerdán Ukrajnában a hadműveleti állományhoz tartozó tartalékosok behívása szolgálatra – közölte a szárazföldi fegyveres erők sajtószolgálata a Facebookon.
A híradások szerint Kárpátalján már magyar fiatalokat soroznak be az ukrán hadseregbe, azaz a konfliktusnak van a közvetett mellett közvetlen magyar vonatkozása is. Karácsony Gergely is felszólalt: Kárpátalján több magyar ajkú honfitársunk is él, köztük fiatalok, akik rettegve várják, besorozzák-e őket. Még mindig felfoghatatlan, hogy nem is olyan távol, itt a szomszédunkban, ilyen barbárság megtörténhet. Az európai közösség részeként ki kell állnunk Ukrajna szuverenitásáért, és a leghatározottabban tiltakozni Putyin akciója ellen” – írta szerda esti posztjában a főpolgármester.
80 ezer orosz katona állomásozik az ukrán határ közelében, és folyamatosan újabb emberek és harci eszközök érkeznek a régióba.Még nem tudni, lesz-e háború, de azt igen, hogy hadsereg már van hozzá, hogy megvívják: a közösségi oldalakra feltöltött videókon jól látszik, mekkora orosz haderő érkezett az ukrán határra. Évtizedekkel ezelőtt még felderítőgépek, műholdak, kémek vadásztak volna efféle információkra, de a közösségi oldalak idején úgy látszik, ilyesmire nem is mindig van szükség: videók tucatjai mutatják be, mekkora haderő gyülekezik az orosz–ukrán határon.
Ekkora csapatmozgósításra a hidegháború óta nem volt még példa, s kétségtelen, ez már jóval több sima kardcsörtetésnél: egy ekkora inváziós hadsereg mozgósítása, az utánpótlás helyszínre szállítása nyilvánvalóan sokmilliárd rubeles költséggel járt, Vlagyimir Putyin orosz elnök valóban hatalmas erőket hozott mozgásba. Az is kétségtelen, hogy – a haderő a felkészültségét és méretét tekintve – bármikor csapást mérhetnek az ukránokra az orosz katonák. A címlapkép illusztráció!

AKTUÁLIS:

Főoldal