„Szeretlek, szia anya.” Ezek voltak Péter utolsó szavai! Leírhatatlan fájdalom az, ami a kis 12 éves Péterrel történt. Meghalt, mert..


„Szeretlek, szia anya.” Ezek voltak Péter utolsó szavai! Leírhatatlan fájdalom az, ami a kis 12 éves Péterrel történt. Meghalt, mert.. Öt gyerek azonnal meghalt, négyen pedig megsérültek, miután lezuhantak egy ugrálóvárból, amelyet a hatalmas szélvihar levegőbe repített – közölte a rendőrség.
A széllökés okozta baleset csütörtökön történt egy általános iskolai vidám napon a tasmániai Devonportban. A rendőrség szerint a gyerekek 10 méterről zuhantak, két fiú és két lány az áldozatok között. A gyerekek hatodikosok voltak, vagyis valószínűleg 10 vagy 11 évesek voltak. A hatodik gyermek később a kórházban meghalt. Az utolsó szavak, amiket a 12 éves Peter Dodt mondott az anyjának: „Szeretlek, szia anya.” "A hírek szerint egy széllökés miatt az ugróvár és a felfújható labdák a levegőbe emelkedtek" - mondta Darren Hine tasmán rendőrbiztos.
"Megszakad a szívünk a túl korán elhurcolt fiatalok családjaiért és szeretteiért, iskolatársaiért, tanáraiért." Scott Morrison ausztrál miniszterelnök "elképzelhetetlenül szívszorítónak" minősítette a balesetet. "Fiatal gyerekek egy vidám napon… és ez szörnyű tragédiába torkollik. Az évnek ebben a szakaszában egyszerűen összetöri a szívét" – mondta.
A baleset után a mentők helyi idő szerint 10:00 körül (szerda 23:00 GMT) gyorsan megérkeztek a Hillcrest Általános Iskolába. A Tragédiát a rendőrök sem tudták feldolgozni ,sírtak - zokogtak.
A rendőrség szerint a gyerekek 10 méteres magasságból estek le. A gyerekek elsősegélyben részesültek, mielőtt helikopterekkel kórházba szállították őket. Kezdetben négy gyermek meghalt, egy ötödik pedig később a kórházban halt meg. Az eset után azonnal riasztották a szülőket!

AKTUÁLIS:

Főoldal