SZENZÁCIÓS hír érkezett! Orbán bejelentette: Újabb nyugdíjemelés jöhet az idén!! ENNYI plusz pénzzel lehet számolni! Nyugdíjasok MOST figyeljetek, ILYEN MÉG NEM VOLT:


Ez is emelt összeg volt a költségvetési törvényben eredetileg szereplő három százalékhoz képest, de a Népszava szerint a múlt havi inflációs szám láthatóan fölülírta ezt a prognózist is. A januárban várt stagnálás helyett a decemberi 7,4 százalékról 7,9 százalékra szökött a 12 havi infláció – emlékeztetett a lap.
Az elemzők szerint az áremelkedések üteme az idő előrehaladtával ugyan csökken, de az éves átlagos pénzromlás így is legalább hat százalékos lesz. Szinte kivétel nélkül minden elemző e szintre, vagy még feljebb emelte inflációs várakozásait. A lap szerint várhatóan novemberben további, legalább egy százalékos, januárig visszamenőleges nyugdíjemelésre lesz szükség.
Ám mint megjegyzik, ezzel az egy százalékos kiegészítő emeléssel is csak ott tartanak majd a nyugdíjasok, hogy a járadékok vásárlóértéke nem csökken, ugyanis az Orbán-kormány 2012-ben megszüntette a nyugdíjemelések bérekhez való kötését, az úgynevezett vegyes indexálást. Címlapfotó: illusztráció Forrás: nepszava.hu

AKTUÁLIS:

Főoldal