RENDKÍVÜLI HÍR! MEGTÖRTÉNT a legrosszabb! Putyin meghozta a nagy döntését, behatoltak az orosz katonák Ukrajnába! Sokan nem tudják, de ÍGY érinti ez Magyarországot:


Putyin meghozta a nagy döntését, behatoltak az orosz katonák Ukrajnába - Az orosz–ukrán konfliktus miatt ülésezik az ENSZ Biztonsági Tanácsa – Kövesse velünk az eseményeket. Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn elismerte a kelet-ukrajnai szakadár területek önállóságát, ezzel pedig egykettőre háborús ok kerekedhet Ukrajna és Oroszország között.
Az orosz elnök "Békefenntartó missziót" is hirdetett a szakadár területekre, amelyre hivatkozva orosz katonák hatoltak be Ukrajnába. A döntést sorra ítélték el a nyugati országok vezetői, Joe Biden amerikai elnök alá is írta az első szankciós rendeletet. Vlagyimir Putyin döntése nyomán azonnal kezdeményezték az ENSZ Biztonsági Tanácsának összehívását, amelynek soros elnöki tisztét pont Oroszország tölti be. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedd hajnalban már videózenetben nyugtatta az ukrán népet, miközben arról is beszélt, hogy Ukrajna nem adja fel területeit.
Az ausztrál nagykövetség is bezár, súlyos szankciókat követel Marise PayneAusztrália „a megnövekedett kockázatok miatt” ideiglenesen bezárta nagykövetségét a nyugat-ukrajnai Lviv városában – közölte Marise Payne ausztrál külügyminiszter kedden. Az ország ezzel az Egyesült Államok példáját követte, hiszen az USA szintén előbb Kijevből Lvivbe helyezte át a nagykövetségét, majd a feszültség fokozódására reagálva tegnap bezárta azt. Az ausztrál kormány utasította az ausztrál tisztviselőket, hogy hagyják el Ukrajnát, és felszólított minden ausztrált, hogy „azonnal hagyja el Ukrajnát”. Hozzátette, hogy ausztrál tisztviselőket küldtek ki Kelet-Lengyelországba és Romániába, hogy segítsenek az Ukrajnából távozni szándékozó ausztrál állampolgároknak.
Payne elmondta, hogy az ausztrál kormány szorosan együttműködik az Egyesült Államokkal, az Egyesült Királysággal, az Európai Unióval és a világ más kormányaival annak érdekében, hogy „biztosítsák: Oroszország agressziója súlyos költségekkel jár”. Magyarország: Eközben a magyar miniszter közölte: a nemzetbiztonsági kabinet reggeli ülésén Orbán Viktor miniszterelnöktől a Honvédelmi Minisztérium azt a feladatot kapta: MEG KELL AKADÁLYOZNI, HOGY MAGYARORSZÁG TERÜLETÉRE FEGYVERES CSOPORTOSULÁS TUDJON BEJÖNNI, AZ ORSZÁG TERÜLETÉN MANŐVEREKET HAJTSANAK VÉGRE. Hangsúlyozta:
Magyarországon az embereknek nem kell félniük, de körültekintőnek kell lenni, a Magyar Honvédségnek minden eshetőségre fel kell készülnie. Benkő Tibor szerint ha Ukrajnában a helyzet eszkalálódik, nemcsak Ukrajna keleti részén lesz háborús tevékenység, hanem az kiterjedhet Kijev, Kárpátalja irányába is. A határokon menekültek érkezésére, továbbá humanitárius feladatokra is fel kell készülniük a katonáknak – ismertette a feladatokat Benkő Tibor. Forrás

AKTUÁLIS:

Főoldal